Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    NBA 2K20

    Egy komplett idiótának fogtok gondolni (jogosan), de felőlem csúszhatna most plusz egy hónapot a The Last of Us 2. :U Annyira elvagyok az NBA 2K20-szal. Borzasztóan rákattantam. Ennyire jó karrier módot még nem láttam sportjátékban. Folyamatosan jutalmaz, folyamatosan vannak benne újdonságok. És a legtöbb dolog teljesen életszerű, sőt saját átvezetőket kapott. Szóval egy szerződéskötés egy sportszergyártóval, az nem csak egy menü szöveg, hanem egy animált tárgyalás. És állandóan vannak kisebb események, szponzorációs dolgok. Beats audio rendez a tiszteletemre egy party-t, és elkell menni kicsit "táncikázni", gyerekekkel kosarazni az Adidas meghívásából.. Meccs szünetében/végén interjút adni. A meccs végi autogram osztás a rajongóknak, a press conference. Eszméletlen állat ez az egész. Persze annak, aki fogékony a sportra.

    Mostanra overall 87-es vagyok. Már saját cipőt is tervezhettem magamnak. Pro szinten sajna már nagyon könnyűek a meccsek, feljebb kellene állítani a nehézséget, de most már lenyomom ezt az évadot, és majd a következőt. Van amikor "megszalad", volt egy meccs ahol 81 pontot dobtam. De az 50 mindig könnyen megvan. Irreális. Viszont a Lakers ellen, így is borzasztó izzadós. Azokat legyőzni, kész gyötrelem. Tartom velük a lépést, akár vezetünk 2-3 ponttal amikor lecserélnek pihenni. Mire visszaküldenek -20-szal égünk. Hát köszi. A Lakers kimagaslóan nehéz ellenfél, és még a Giannis féle Bucks. Kellemetlen még a Dallas, de az csak azért mert a posztomnak megfelelően, pont Doncic-on kell védekeznem.

    Elképesztően komplex az egész játék. Vegyük példának a cipőket. Más játékokban a cipők csak (egy) textúrák. De itt?! Itt a cipő komplexebb mint Fifában Cristiano Ronaldo teljes modellje. A cipő minden része, a talp, az orr rész, a fűző, a nyelv stb stb különálló rész. Cipő függő, de simán áll egy cipő 8-10 részből. Plusz, minden elemet 10-12 féle anyagból lehet kiválasztani, plusz bármilyen színű lehet.
    Az animációk szintén.. Egy adott mozdulatsorra 300-400 különféle animáció közül lehet válogatni! Lehet animációkat "tanulni" (inkább venni) mint például a zsákolás. Abból is van több száz. Sőt, lehet kreálni saját mozdulatsort. Jumpshot-ot. Ilyenkor 3 animációt választhatunk, és azokat "illesszük" össze. Százalékosan kiválaszthatjuk, hogy melyik animáció mennyire "fedje" a másikat. Így lesz tök egyedi dobásunk! (Itt egy videó erről: [link] bocs a srác miatt, inkább némítsátok a videót :D )

    A fejlődés legfontosabb elemei a jelvények (Badges). Hiába vagy te attribútomok szerint 90+-os játékos, ha ezeket rosszul válogatod meg. Négy fő részre vannak bontva: [link] És ezeken belül van a lényeg. Itt lehet build-elni a karakterünket. És ezek tényleg a legfontosabb dolgok. Mert például a Quick Draw fejleszti azt, hogy milyen gyorsan tudod elengedni a dobást. A Flexibele Release segíti, hogy sikeresebben dobj tökéletes (zöld) dobást. [kép] (nem saját kép) Ebbe a részébe a játéknak a fejlesztők előszeretettel bele is piszkálnak, így változtatva a "metán".

    Nem tudom elképzelni, hogy ezt a játékot hova fogják fejleszteni az idei évre. Akkora tartalom van benne, annyira ki van hegyezve minden aspektusa, hogy szinte tökéletesnek mondanám (mint sportjáték).
    Eleinte zavaró volt a játékbeli pénz hiánya, de mostanra bőven kapom azt is, csak játszani kell. Azt meg lehet vele, amit csak akarsz. Vannak napi feladatok, teendők. Edzés, gyúrás (heti egyszer), NBA meccsek, multi meccsek (abból is minimum 5 féle). Saját lakhelyed, saját pályád van, ott is lehet gyakorolni. Mindent testre lehet szabni.
    A fejlődési rendszer értelmes, jól átgondolt. Tényleg érzed, hogy jobb a karaktered, de szépen épül fel az egész. Most már látom én is, hogy mekkora különbség van egy 77-es és egy 87-es játékos között.
    Néztem, hogy a fejlesztők még arra is gondoltak, hogy ha a pályafutásodat befejezed, vagyis visszavonulsz, akkor ha tényleg kiemelkedő játékos voltál, beválasztanak a Hall of Fame-be. És külön beszédet lehet tartani. Ezzel lezárva a játékos karrieredet.

    Audiovizuálisan is toppon van a játék. A komplett tálalás kifogástalan. A töltőképernyő a 2K-nak egy saját epizódikus műsora, ami hetente kap több rész. Játékosokkal beszélgetnek. Nyerteseket hirdetnek. Oktató videókat mutatnak. De van sima Talk Show szerű rész is.
    Ami egy kosárlabdás játéknál ilyen téren talán a legfontosabb, a játékosok közti kontakt is frankó, zökkenőmentes. A vezérlést szokni kell. Borzasztó komplex, nem nehezen tanulható, de azért kell idő hozzá. Főleg ha ez az első kosárlabdás játék amivel játszol, mint nekem is.
    Zenei fronton nem igazán tudok nyilatkozni, nem az én styílusom a zene ami a játék alatt szól, de van benne rengeteg track. Ha már ezek közül kell választani akkor ez a kettő fogott meg: [link] és [link] (Travis Barker ;) )

    Én azok alapján értékelem most a játékot, amilyen játékmódokkal én játszottam. A Quick match, egy teljes Playoff, és a My Carreer. Ezek láttán kétely nélkül kijelentem, hogy ez a legjobb sportjáték a piacon jelenleg. (Az ilyen kártyás hülyeségek engem hidegen hagynak)

    De azért péntektől jön Ellie. Majd utána folytatom a pályafutásomat. :)

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák