Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
canadaa
tag
Ti milyen fájl megosztási mappa mentést használtok?
Nálam adott egy proxmox szerver, amin pár ZFS dataset van mountolva LXC-be, azon pedig egy samba fut (webminnel kezelem).
Véletlen törlések, "malware protection" ellen automatikusan snapshotokat csinálok (napi snapshotok 31 napig, heti snapshotok 3 hónapig). (zfsbud)Komolyabb problémák kiszűrésére lenne egy másik hasonlóan beállított proxmox szerver, amire tükrözném az adatokat. Ezt alapesetben meg tudnám csinálni rsync-el és cron-al. Pl. a backup szerver futtatná és átmásolná a különbségeket időnként. Így formátum módosítás nélkül, extra programok nélkül, elérhetőek az adatok 2 helyen.
(Ezen felül még pbs is lenne itt, ami mentené a VM-eket és containereket)Tudom, hogy létezik zfs snapshot-hoz "send" is, viszont elég sok horror sztorit olvastam róla és a limitációt még nem ismerem. Plusz jobban örülnék, ha a backup szerverem intézné ezeket.
Talán egy olyan megoldás lehetne előre lépés, aminek van egy webes felülete és lehet követni a fájl módosításokat benne. Mikor mi lett mentve..stb.
Szerk: Itt főként filmek, képek, media tartalmak vannak (pl plex-nek). Így több TB és főként nagy fájlok.
[ Szerkesztve ]
-
canadaa
tag
válasz szpeti40 #2910 üzenetére
Felhőbe, biztos módon nem is. Eddig sem voltak mentve, kb a raid redundancia volt ami kicsit vigyázott rájuk.
Viszont a visszaállítás könnyebbsége miatt, kényelemből akarom egy részét menteni. Ez egy két lemezes raid-0 lesz egy Topton r1-ben (n100).Proxmox újratelepítést pl próbáltam már, hogy akkor nem kellene gondnak lennie. Egyszerűen vissza tudtam importálni a dolgokat.
Viszont nagy kedvem nincs minden aktuális dolgot amit én vagy a családban páran néznek újra gyorsan kikeresgetni, letöltögetni, ha van valami gebasz. Ez miatt egy mentés még elfér.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest