Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz Con Troll #1273 üzenetére

    De legalább ott sikerült is valamit elérni, itt viszont míg szívunk vele, de hála a jó égnek, hogy húsvétkor egy csomóan panaszkodtak és a szemükre hányták a problémákat a facebook oldalukon ugyanis miért ne, pont ünnep alatt nem volt net pár településen állítólagos "központi" hiba miatt. Sose fogom érteni ezt a szolgáltatót.

    XXArcAngelXX: Hát nem egészen így van, inkább kicsit jobban belemegyek a témába, hogy ha a szerelők kijönnek, akkor oszd nekik az észt, vagy legalább lássak rajtad, hogy valamennyire értesz hozzá és akkor nem próbálnak átvágni :)
    Ugye azt mondtam, hogy ha lemondod a Wifi-t, akkor valószínű, hogy egy Motorola (Wifi nélküli) DOCSIS 2.0 modemet kapsz, ami rosszabbul kezelné a csatornákat, mint egy Cisco EPC3208 (Wifi nélküli) DOCSIS 3.0 modem.
    Na már most amit osztogatnak Technicolor TC7200 modemet, az DOCSIS 3.0 és Wifis, viszont egy agyonintegrált instabil kacat, mint az nálad is látszik, de kicsit bővebben kifejtem.
    Hogy is kezdjek neki... A DOCSIS egy szabvány, ami lehetővé teszi a kábeltelevíziós hálózaton az oda-vissza történő adattovábbítást, mert ugye egy normál kábeltelevíziós hálózat csak egy irányú.
    A kábeltelevíziós hálózaton ahhoz, hogy internetet tudjanak szolgáltatni, ahhoz külön frekvencia sávot/tartományt használnak, amin csatornákat hoznak létre (felosztják a frekvenciatartományt több kisebb részre). Nos vannak letöltési, illetve feltöltési csatornák is, a letöltésiből általában több van egy DOCSIS 3.0 hálózaton, mint feltöltésiből.
    Ugye a DOCSIS 2.0 mint a nevéből is adódik, a 3.0 elődje, a lényege annyi, hogy csak 1 le és 1 feltöltési sávból áll, ami olyan 25-40 Mbit/s le/fel. Régen bőven elég volt, főleg a fejenként 2-3 megás csomagoknál, de ma már nem, viszont még mindig használják a DOCSIS 2.0 modemeket (olyan előfizetőknék, akiknek 20 megás, illetve annál kisebb internet csomagjuk van) DOCSIS 3.0 hálózatokon, ahol több le és feltöltési sáv is rendelkezésre áll a nagyobb internetcsomagok miatt (60 megás net, amihez már minimum 2 csatorna kell és egy olyan modem, ami kezel legalább 2-őt egyszerre.
    Ma már olyan 4-8 letöltési csatornát használ a PR és emelett 1-4 feltöltési csatornát DOCSIS 3.0 hálózaton ugye azért, mert 1 csatorna már nem elég, viszont itt jön a baki.
    Mint említettem, egy DOCSIS 2.0 modem csak 1 le, illetve feltöltési csatornát kezel és az azért is baj, mert ha pont azt a csatornát használja/kapja el csatlakozáskor, ami már elégé telített és még Te is elkezded nyúzni azt 20 megával, akkor a modem lecsatlakozik és egy másik sávot keres, ami kevésbé telített, viszont ilyenkor az is előfordul, hogy csak ugrál a csatornák között és nincs internet.
    Egy DOCSIS 3.0 modem pedig minimum 4/4 (ha jól emlékszem, ha nem, akkor valaki kijavít majd) csatorna kezelésére képes, az említett Cisco modem pedig 8/4-et kezel, ami tökéletes és azért is jó a modem, mert Cisco-s, ami egy igen nagy és elismert cég.
    Na már most visszakanyarodva a TC-re, az is DOCSIS 3.0, viszont nagyon instabil és ha azt lecserélik egy nem Wifis modemre, akkor valószínű, hogy egy Motorola-t kapsz, ami csak 2.0 és azzal megint csak probléma lesz, ezért kell kiharcolnod a Cisco modemet, hogy majd ne kelljen megint telefonálni, hogy megint nincs internet stb... tehát kb megelőződ a problémát, legalább is nálad, a külső hálózati problémákat nem tudod megelőzni :)

    Bocsi, hogy ha egy kicsit hülyén magyaráztam és a szakértőktől is elnézést kérek a leegyszerűsített és itt-ott hiányos, esetleg pontatlan leírásért, de próbáltam kicsit leegyszerűsíteni, viszont ha valaki tudja jobban, kérem írja le :)

    Kb ennyi lenne, vannak benne érvek is elrejtve, tehát ha visszakérdeznének, hogy neked miért olyan kell, akkor fel tudod használni (max még hozzáteszed, hogy neked nagyon fontos a folytonos és stabil internet, ezért kérsz jobb modemet), viszont ha úgy gondolod, hogy ez nem elég, akkor itt is PH-n van olyan fórum rész, ahol pont ez a téma, csak most magam se tudom hogy hol van :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák