Új hozzászólás Aktív témák

  • Szirty

    őstag

    válasz Onishi #3296 üzenetére

    Helló Onishi!

    Szóval az alábbiak:

    Delock 61147 USB - Ethernet átalakító (1. Link)
    LevelOne USB-0401 USB 2.0 átalakító Gigabit Ethernet-re (2. Link)
    USB LAN Ethernet adapter konverter átalakító (4. Link)

    semmiképpen nem jók, mert ezek mindegyike egy USB-s hálózati adapter PC-hez (pontosabban Windows-hoz). Ez azt csinálja, hogy a hozzá adott szoftvert (drivert) windows-on használva a windows-ban egy virtuális hálózati adaptert realizál és a PC hálózati forgalma ezen keresztül mehet a gépbe ki és be.
    Más szóval ez olyan PC-hez való hálózati "kártya" amit USB-n keresztül csatlakoztathatsz a PC-be.
    Ezt PLC-vel (és semmilyen más eszközzel) nem tudod használni, hiába van az eszközön USB, mivel a hálózati forgalom megvalósítását javarészt szoftver végzi, ami csak PC-n fut.

    Ezeket bedugni se nagyon tudnád az USB-s PC adapterbe, mert azon B-s USB aljzat van, ezeken meg A-s USB dugó. Persze átalakítóval bedughatnád, de attól nem fog működni.
    Ráadásul a PC adapter megtáplálni sem fogja az eszközt 5V-al (a PC USB-jén van 5V tápfesz, ezek az eszközök arról üzemelnek).

    USB WiFi adapter, 150Mbps, antennával (Link)

    Ez meg ugyanaz mint a fentiek, csak nem réz, hanem vezeték nélküli adapter. Tehát olyan WiFi LAN "kártya" PC-hez, amit USB-be kell csatlakoztatni.

    Ez pedig:
    USB - USB Over RJ-45 (UTP) 45m. extender (3. Link)
    szintén nem jó, mert ez csak annyit tesz, hogy meghosszabbítja az USB portot UTP kábel segítségével max. 45 méteresre. Szerintem ennek semmi köze az ethernethez és vagy a TCP/IP-hez, ezt csak elszeparált UTP kábelen tudod vezetni (nem kötheted routerre switch-re PC-re stb). Egyszerűen csak annyi előnye van, hogy könnyen beszerezhető, olcsó UTP kábelt használhatsz az USB megtoldásához.

    S7 PLC MPI-t egy PC-hez etherneten csak megfelelő gateway segítségével tudsz csatlakoztatni.
    Ilyeneket gyártanak többen. Pl. Helmholz akiknek van magyar képviseletük (AD-DA kft) és még sokan mások. Ezek között a találatok között nézz szét.

    Megoldás lehet még egy RS232 PC adapter, amit RS232-Ethernet átalakítóra kötsz (de ezt már említettem)
    Sajnos ez lassú eléggé, de a HMI minden bizonnyal elég lenne.

Új hozzászólás Aktív témák