Új hozzászólás Aktív témák

  • Sati1984

    tag

    válasz tepenzed #4697 üzenetére

    Nem, az a két problémám szokott lenni a játékkal, hogy a harmadik-negyedik meccsnél (ha nem indítottam újra előtte), akkor landolás után kegyetlen szaggatás van és kerreg a vinyó, mert nem tudja betölteni időben a textúrákat, amik körülöttem vannak. De az előtte lejátszott 1-2 meccsnél ez nem volt, tehát általában elég lenne az a 2GB VRAM, csak valami programozástechnikai dolog nincs megoldva, és szerintem nem kezeli rendesen a VRAM-ot.

    A másik dolog amit írtam, hogy néha memory leak van (ez teljesen kiszámíthatatlan) és akkor elkezdi megenni a RAM-ot. Szintén inkább harmadik-negyedik meccsnél fordul elő, az első két meccs szinte mindig sima. Valami nagyon nincs rendben itt a memóriakezeléssel tehát.

    Ami még elő szokott fordulni, hogy az inventoryt megnyitva akad be egy 4-5 másodpercre, ezért nem is fáradok azzal, hogy TABlootoljak, mert gyorsabb felkapkodni mindent, mint várni, hogy magához térjen a játék és betöltse a játékosom modelljét az inventory képernyőre, ami eleve hülyeség, hiszen annak amúgyis mindig benn kéne lennie a memóriában - ergo itt is a memóriakezelésre lehet visszavezetni a problémát.

    Egyik haverom egy i3-as procival, sima 750-nel (1GB VRAM) és szintén 8GB RAM-mal nyomja, igaz kicsit alacsonyabb felbontásban (én 1920*1080-ban) szintén szinte minden low-on nála (csakúgy, mint nálam) és neki semmi gondja nincs, se memory leak, se textúratöltögetés, semmi. Amikor duózunk vele, akkor szoktunk is mindig röhögni, hogy inkább ő vezessen járműveket a gyengébb gépével, mert nekem néha beakad meccs közben, amikor járművel megyek. Szóval ez tényleg az optimalizáció hiányának számlájára írható, mással nem tudom magyarázni. Hisz látod, 1GB VRAM is elég hozzá :D :D :C :DD :D :DD

    Intel Core i5-9600K | 56 GB RAM | RTX 4070 12GB | Oculus Quest 2 | Beat Saber magyar csúcs pár pályán :-)

Új hozzászólás Aktív témák