Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Joci93 #17285 üzenetére

    cidalainnal értek egyet, van olyan feladat, ami eleve értelmetlen, így nem biztos, hogy megéri elvállalni, szépen türelmesen el kell magyarázni a megrendelőnek, hogy baromságot akar. Aztán hátha meggondolja magát, vagy tovább kell állni (már ha van választási lehetőség). Nem akar adatbázist valami degenerált indokból, de azért valahol mégis, meg szeretne query-ket is írni kézzel, amit ja, akár phpMyAdminban is megtehetne, ha ez a kattanása, de nem, ő a spanyolviaszt akarja felfedezni.
    De ha már muszáj elvállalnod, és valahova menteni kell, illetve fel is kell tudni dolgozni a tárolt adatot, akkor a txt-t vagy bármi behányt szöveget azonnal felejtsd el, valami normálisan és hatékonyan feldolgozható formátumban mentsd el, legyen az JSON, XML, stb. Ha már az SQLite is szóba kerülhet, mint lokális, fájlba írós adatbázis, akkor már nem igazán értem, miért ne lehetne egy tisztességes adatbázis (nem lebecsülve az SQLite-ot, de nagyobb adatmennyiség esetén már nyilván nem ez a hatékony megoldás), onnantól már csak egy lépés.
    Mi is pontosan az indoka a megrendelőnek arra, hogy nem lehet adatbázist használni?

    Amúgy ha már SQL parsert kell használnod, akkor nehogy elkezdd kézzel összetákolni, mert rohadt nagy szopás tud lenni egy parser, inkább használj fel egy kész könyvtárat:
    https://code.google.com/p/php-sql-parser/
    http://stackoverflow.com/questions/283087/php-mysql-sql-parser-insert-and-update/283115#283115

    Szerk.:
    (#17290) PumpkinSeed: pont megelőztél. :D Amúgy egyetértek.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák