Új hozzászólás Aktív témák

  • FAQtyA

    tag

    Sziasztok!
    Segítségért fordulok hozzátok, hátha van rá ötlet, esetleg másnak is tapasztalat. Én tehetetlen vagyok.

    Adott egy Philips 42PUS7809 4K 3D TV. 2 hete kötöttem mellé egy nagy rózsaszín IPTV szolgáltatást, amihez egy Cisco ISB2231MT DVR rögzítős STB-t kaptam (persze a gateway után). HDMI kábelen megy a jel a TV-be.

    A probléma a következő: a töménytelen SD és HD csatornák random produkálnak olyat, hogy a kép jobb szélén 1-1,5 cm függőleges fekete sáv látható. Csak jobb szélen, tehát nem úgy, mint az eltérő képarány/felbontás esetén szokásos kétoldali, vagy alsó-felső fekete sávok. Olyat is láttam, hogy egy adott csatornán ment egy sportesemény, ahol nem volt fekete sáv. Bekapcsoltak egy stúdióbeszélgetésbe, ahol megjelent a fekete sáv, majd amikor visszakapcsoltak a helyszínre, ismét eltünt. És hogy érdekesebb legyen a dolog, ez előfordul SD és HD csatorna esetén is. Ha elekezdem a TV menüjéből "széthúzgálni" a képet, akkor értelem szerűen tartalmat vesztek, vagy torzul a kép.

    A rózsaszín versenyzők futottak már köröket távolról szoftveresen, voltak a helyszínen, cseréltek STB-t ugyan arra a típusra. Cseréltem HDMI kábelt, végig volt tesztelve mind a négy HDMI port. A helyzet változatlan. Rózsaszínűek azt mondták TV hiba. Fussak szervízbe, majd jelezzek az eredményről. Futottam, a szervíz véleménye szerint ennek semmi köze a TV-hez, mert a HDMI-n keresztül mint egy monitor funkcionál. Így nem ő a probléma oka (én is erre szavaznék). Rózsaszínűeknek ismét bejelentettem, majd nemsokára kaptam egy SMS-t, hogy részükről minden rendben van, nem találtak hibát. Amennyiben továbbra sem boldogulok, hívjam ki a fizetős "aranybányász" kiszállós varázslóikat. És ők mit fognak csinálni? Zongoráznak nekem?

    Összefoglalva, van egy egy csuda TV-m egy csuda IPTV szolgáltatással, ami mindösszesen egy kalap sz@r. Rózsaszínüek leráznak, TV szervíz leráz, én meg csak fizessek az új szerződésem után szorgalmasan. De miért is?

    Tapasztalt már valaki ilyen csudát? Van ötlet mit csináljak?

    Bocs, hogy hosszú volt, kösz hogy elolvastátok, hátha kisül belőle valami.
    Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák