Aktív témák

  • viharhozo

    addikt

    válasz Chili7 #3887 üzenetére

    A kerdesfelvetes majdnem jo. :) Aki nem az elmult fel evben kezdett foglalkozni aktualpolitikaval, es erdekli a tema, nyilvan rendelkezik vmilyen vilagkeppel, amiben kepes elhelyezni az elmult tiznehat ev esemenyeit.

    En 1998-ban teljes tragediakent eltem meg a Fidesz gyozelmet. Azota kicsit finomitottam az allasponton, de a velemenyem ugyanaz: Gyufa bacsi kormanya volt az utolso, amelyik egyszerre rendelkezett a nagyobb valtozasokhoz szukseges akarattal es lehetoseggel. Emellett a koalicio ketharmados tobbsege kepes volt gesztusokat gyakorolni a formalodo jobboldal fele, sot, meg egy valasztast is elvesztett ilyen helyzetbol. Azota ilyesmi nem fordulhat elo, a frontvonal megmerevedett.

    A Fidesz nagyjabol azt a teljesitmenyt hozta 1998 es 2002 kozott, ami tole elvarhato volt: korulbelul semmit. A part igazabol nem rendelkezett semmilyen elkepzelessel arrol, hogyan is kene vezetni az orszagot, nem igazan voltak erre alkalmas embereik, a lemorzsolodasig hurcolni kellett a szatellitpartokat. Ennek megfeleloen a kormanyzat a negy evet avval toltotte, h vmilyen uton-modon kiepitse a sajat hatorszagat, a reformok pedig elmaradtak. Helyette kaptunk egy nemzeti mazzal leontott teljesen kozepvonalas politikat, aminek az elere egy szemelyben allt oda Magyarorszag volt es leendo miniszterelnoke, remek alkalmat biztositva egy csomo embernek, h vegleg megutalja.

    Miutan kiderult , h a szocik Medgyessyt inditjak Orban ellen 2002-ben, egy fillert nem adtam volna a gyozelmeert. A mai napig vallom, h azt a valasztast a Fidesz vesztette el, es nem az Mszp nyerte meg. Medgyessynek akkortajt nagyon orultem, minden remeny megvolt, h felall egy technokrata, szakertoi kormany, es vegre gatyaba razzak az orszagot. Hat, nem ez tortent. Kibujt a zsakbol a regi szocialista reflex: az elvtarsak keszultek a telre, de hidegre nem szamitottak. Az allam ratelepedett az egyebkent szepen teljesito maganszferara, es megint nem csinalt semmit. 2004-re valszeg a szocik is ereztek, h a szintelen-szagtalan Medgyessyvel a kovetkezo valasztast nem lehet megnyerni, leven mar nem ellenzekben vannak.

    Eloszedtek Gyurcsanyt, aki erre a celra remekul megfelel, raadasul a vilagon semmit nem lehet rajta szamon kerni. Nagyjabol masfel evet kormanyzott, ennyi ido alatt gyakorlatilag semmit nem lehet csinalni, az aht hianyaert pedig nem o a felelos. Valoban zsenialisan egyszeru. Persze a legpofatlanabb dolog az, h ismet itt vannak a 2002-es igeretek. Majd most sikerul. Ha megsem, akkor majd legkozelebb. Vagy azutan, mit kell rohanni elore, mint a hulyek.

    Az elmult negy ev kormanyzasa gyakorlatilag teljes csod. Egyetlen ellatorendszerrel kapcsolatban sem tortent erdemi elorelepes. Az allami szfera tovabb novekedett. A vezetes sodrodik, a gazdasagpolitikanak csak elmeleti iranya van, a tarcak osztjak a penzt, aztan majd lesz vmi. Az allamot kizarolag a prosperalo realgazdasag tartja mukodesben. Persze ez nem Gyurcsany felelossege, vegul is neki csak 18 honap jutott. Nyilvanvalo.

    Termeszetesen ettol meg a Fidesz kapcsan nyugodtan lehet diktaturat vizionalni, es tovabbra is kitartani a szocik mellett, azonban a tapasztalatok azt mutatjak, h egy remenytelen vezetest minel elobb le kell cserelni. Azt vallom, a valtozas ilyen esetben szuksegszeru es elkerulhetetlen, az allamigazgatas belso rendszerei miatt pedig a jelenlegi helyzetnel nem is hozhat letre rosszabb allapotot. Az esely megvolt, a szocik nem eltek vele, es semmi nem utal arra, h ez megvaltozna kesobb.

    Az mar az en szemelyes perverziom, h amig Semjen meg a vele egyuttjaro 'kereszteny ertekek' az orszagos lista negyedik helyet jelentik, a kormanypartokhoz hasonloan, a Fidesz nem lehet alternativa.

    Elore!

    Durvasága miatt töröltem - moderátor.

Aktív témák