Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Tomy007 #1401 üzenetére

    Mivel a Windows lemezkezelőjével eleve nem lehet 32 GB-nál nagyobb FAT32-es kötetet létrehozni, ezért ez esetben akár ki is hagyható. A kötet zsugorítása (átméretezése), majd az új partíció létrehozása megoldható nyilván az előbbi válaszban linkelt külső particionáló programokkal, illetve azok ingyenes verzióival is. Valamint azoknál már a FAT32 fájlrendszer sem probléma 32 GB felett.

    NTFS-ről a FAT32-re konvertálást a fizetős verzióik tudják az említett programoknak, az ingyenesek nem. Persze ha van a Pro és annál magasabb rendű kiadásokhoz megfelelő licenced, az más dolog. Ahogyan az is, hogy érdemes-e a teljes meghajtót az elavult FAT32 fájlrendszerrel használni, aminél ráadásul a max. fájlméret is csak 4 GB lehet. A konvertáláson kívül a másik megoldás meg nyilván az lenne, hogy lementeni a külső HDD-ről minden fontos adatot, majd utána formázni FAT32-re.

    Maga a FAT32-es partíció típusa normál esetben elsődleges lesz, mint már említve volt. Ha az a cél, hogy a lemez elején legyen, akkor szintén külső particionáló programmal lehetne megoldani a partíciók átmozgatását (példa). De az egyben az adatok átmozgatásával is járhat, ami időigényes lehet. Valamint az is fontos, hogy közben ne szakadjon meg a művelet, mert akkor sérülhet a kötet! Másik megoldás a jelenlegi NTFS partícióról átmásolni az adatokat az újonnan létrehozott partícióra, aminél szintén lehetne NTFS fájlrendszert használni. Majd ha az megtörtént, akkor az eredeti (1.) partíciót átformázni FAT32-re külső programmal.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák