Új hozzászólás Aktív témák

  • Gicz

    addikt

    válasz junkpod #84760 üzenetére

    Én nagoyn nem szeretem, és szerintem még a neve is "rossz", de kell ugye valami amit számokkal el lehet adni az egyszerű népének.
    Magánvélemény:
    -Volt annó a felbontás háború, HD ready, full HD, 4K, mostmár minden 4K ha kell ha nem. értelmes otthoni méretben meg nincs hova tovább.
    -Jött a Hz háború, 100hz tv, 400hz tv, de interpoláció, meg megszorozzuk a háttérvilágítás pwm-jével meg még az aktuális forint árfolyammal is, és lett 4000Hz-es TV.
    -Jött a méretháború, mostmár 250k-ért "utánad dobják" a 75" LCD-ket. ű
    -3D megbukott
    -Most itt a HDR, a következő bölcsek köve, 1000 nit, 4000 nit, 10000 nit. Kell a fényerő, mert ilyen hosszú télen milyen király már, hogy a nappaliban és barnulhatsz télen.

    HDR, High Dynamic Range. Egy oled eddig is tudott tökéletes feketét, szóval 140 nites csúcs fénnyel is végtelen volt a kép dinamikája. Nekem nem is kell nagyon ennél több. A HDR-rel az a bajom, hogy attól hogy 2000 nitet tud egy lcd, a feketéje fos, szal hiába 2000 nit az a fehér, a a kép dinamikáját úgyis a panel nativ kontrasztja határozza meg, az meg ugyanúgy 3000:1, jobb esetben 6000:1, IPS-nél meg örülhetünk az 1000:1-nek is.

    De csinálják csak. kell a nit háború. A fő bajom az vele, hogy a HDR meg DV filmeket szabvány szerint full sötét szobához masterelik, így ha te nappal néznél filmet, akkor az átlagos / sötétetbb jelenetek nézhetetlenül sötétek lesznek. Emiatt pl AppleTV+-t meg netflixet is úgy nézek, hogy PS5 SDR módban a TV-re, és úgy a beépített appok is SDR-t streamelnek. A TV beépített netflix, appletv appban pedig nincs opció váltani, hogy én márpedig sdr-t szeretnék nézni mert nappal van, nem sötétben mozizok épp.

Új hozzászólás Aktív témák