Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bestbuy játékok
- Diablo IV
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Xbox Series X|S
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
-
GAMEPOD.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MajorPro
csendes újonc
válasz alaves #77700 üzenetére
Igen, annyi, hogy most 2 plusz év kellett hozzá, de különösebben nem zavar. Részletre pedig havi díjjal együtt 55 ezer 12 hónapig. Családon belül elmegy a Sony 55XF9005-ös tv 120ért, így 465 lesz a tévé.
Tavaly nem néztem, mindenesetre érdekes, bár örülök neki. Kár, hogy Sony-val nem bővítik a kínálatot jobban...
LG-hez az alap 3 évhez tudok valahol venni még garanciaidőt? -
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Van egy nemrég vett 42”-os C2-es LG OLED TV-m. Sajnos a Zyxel NAS 326-al nagyon hektikusan működik. Belépek egy mappába és képes homokórázni akár 10 percig is.
NAS-t reseteltem, firmware-t frissítettem. TV-t gyári állapotba raktam, frissítettem. A probléma továbbra is fent áll.
Van vmi ötlet erre a problémára?
-
alaves
addikt
válasz spyduck #77706 üzenetére
Tegyél fel új médiaszervert pl. Serviio-t, nálam azzal hasít, igaz PC-ről. Valószínűleg a Twonky-t nem szereti, gondolom az van rajta.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
MajorPro
csendes újonc
Sziasztok
Tegnap óta használok WebOs rendszert. Hááát, azért az Android jobb... dehát ez van, jó áron volt az LG.
A kérdésem: ki lehet exportálni a tv csatornákat valahogy és PC-n editorral szerkeszteni, majd visszatölteni? Vagy marad a pakolgatás a kedvencekbe?
Androidon ez működött Sony Channel Editorral.Előre is köszi!
-
alaves
addikt
válasz MajorPro #77708 üzenetére
Inkább szánj rá félórát, órát, utána úgy sem kell jó esetben évekig hozzányúlni. Jobb ha a TV készíti el a GlobalClone00001.TLL fájlt. Szerkesztővel készített fájlnál volt itt probléma a fórumon is. Utána mentsd ki USB-re, ha esetleg gyári visszaállítás kell a készüléken.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Lackooo84
nagyúr
válasz MajorPro #77708 üzenetére
Chanshort-al is lehet, úgyis működik ha szolgáltatót választasz ki hangolásko egyéb helyett, de a webOS-ben a tévén magán is lehet teljes mértékben szerkeszteni a csatornasorrendet, lehet zárolni, "kihúzni a listáról", stb. Szóval full control van, nem úgy, mint a szar samsungoknál.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
Vhiktor
Topikgazda
Felkerült a csatornámra a legújjab tesztem, egy 65"-os TCL C835 mini LED TV-ről.
Igaz nem OLED, de ha valaki alternatívát keress OLED helyett, akkor ez most nagyon jó vétel.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
Melyik rövidítésre gondolsz? Igyekszem figyelni arra hogy minden angolos legyen, de van amikor reflexből magyarosra sikerul. De igyekszem jobban figyelni erre a jövőben. Szóval nem szándékos az angol és magyar hangzás keverése
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Sub-S
senior tag
válasz Vhiktor #77714 üzenetére
Egy darab rövidítés volt említve a kérdésnél, és pont az hogy miért 'angolos'.
Ahogy én tudom az angol betűszók kiejtésénél a magyarosra kellene törekedni, de persze van olyan betűszó ahol csakis az angolos az elfogadott.
2.1-es HDMI kábelek tesztje videónál pl van egy négyes felsorolás HDR, VRR, ALLM, eARC. Itt magyar, angol, angol, magyar. Ez nekem így picit zavaró, ezeknél így alakult az elfogadott kiejtés? Mi ebben a logika?
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Nincs benne logika, így esett jól kimondani
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Grawens #77718 üzenetére
Az nem 8 bit, csak az LG rosszul írja ki, a 10 és 12 bitet is 8-nak írja, illetve egy csomó HDMI jel analizátor is, de az valójábban 10 vagy 12 bit.PS5 esetében amit láttál kiírva a tv-n az valótlan, az valójában 4K @120Hz YUV 422 12 bit.
A dolby vision viszont RGB 8 bit-et használ a tunneling miatt és nem 10-et.
Dolby Vision RGB Tunneling
The method Dolby Vision (DV) uses to transport the signal over HDMI is referred to as “RGB Tunneling”. The 12-bit ICtCp DV signal + Metadata is encapsulated inside the regular RGB 8-bit video signal. The DV “tunneling” carries 12-bit YCbCr 4:2:2 data in an RGB 4:4:4 8-bit transport. This is possible because both signal formats have the same 8.9 Gbps data rate requirements.
https://www.dolby.com/us/en/technolo...hite-paper.pdf[ Szerkesztve ]
-
d@minator
addikt
Sziasztok!
1. LG 55C2 + Telekom IPTV párosítás van valakinek? A műsor INFO-t hogyan lehet a TV távirányítóval megjeleníteni egyszerűen?
2. Energiatakarékos módban tényleg 10 a max fényerő? Szerviz menüben nem lehet átírni?
3."Energiatakarékos" idegelő figyelmeztetéseket hogy lehet kikapcsolni?
4. IPTV-hez van valami best settings?, picit túl színes nekem a forrás
Amúgy durva a TV képminősége , nem gondoltam, hogy a Telekom jobb lesz rajta de sokkal jobb pedig az előző TV-m is ajánlott kategória volt.[ Szerkesztve ]
-
MajorPro
csendes újonc
válasz alaves #77709 üzenetére
Oké, sorba rendeztem, késztettem egy külön csoportot. Azt meg tudom tenni valahogy, hogy a számozást módosítom? Mármint ha léptetem a csatornákat, akkor azt a számot írja ki, ahányadikon vagyok. Tehát ha sorrendben a JimJam a 75., akkor az legyen, ne pedig a 205-ös, ahogy az automata hangolás eltárolta.
-
ofgm
tag
Sziasztok,
Lassan kettő hónapja tulajdonosa vagyok egy 55" LG C2-nek, de igazából a TV adásokhoz a képi beállításokat nem tudom isten igazán eltalálni, itt nem is a színekről beszélek, mert azokat szerintem jól belőttem, hanem olyanra gondolok, hogy az emberi alakok, arcok vagy esetleg még betűk körül is felfedezhető olyan ködszerű fátyolos sziluett, legyen az HD vagy SD adás. Mellette még zavaróan nem természetesek a gyors testmozgások is, de pl. az F1 versenyek, hiába HD adás, a megjelenítése is nagyon nem okés. Esetleg aki meg van elégedve a saját beállításaival leírná ide a beállítási listát...? Én már minden képi feljavítást oda-vissza kapcsolgattam, de nagyon sokat nem tudtam elérni vele.[ Szerkesztve ]
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok,
mi most a bestbuy 48-55 colos méretben hálószobába?
Teljesen be tudom sötétíteni, és fontos lenne, hogy seriesx és ps5-t ki tudja használni.
továbbá beépített kliensben tudja az összes streaming szolgáltatót (Disney, Netflix, HBO, Apple TV).
köszönöm! -
Migee
tag
Ki milyen beállításokat hasznal a szinhomerseklet beallitasokra? Mindegyik weboldal mast ir. (SonyA8H)
-
alaves
addikt
válasz Vhiktor #77720 üzenetére
Egyébként több hónapja jeleztem az LG terméktám. felé, hogy a 'HDMI diag' nem írja ki a 422/10bit-et csak 8bit-et (OLED754 kiírja!).
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz d@minator #77724 üzenetére
1. Magic remote görgő megnyom, műsorfolyam sáv alatt 3 ikon.
2. Nem, a max fényerő, az amelyet energ.tak.mód:ki állásban beállítottál 'OLED pixelek fényereje'-nél, illetve lehet állítani most már minimum fényerőt is.
3. Nem.
4. 'Filmmaker' képmód ('OLED pixelek fényereje' lehetőleg 25-40) [link]Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz MajorPro #77725 üzenetére
Nem kell csoport, egyszerűen előrehúzgálod a csatornákat sorrendben ahogy akarod, így automatikusan sorba rakja a csatornaszámokat is, a többi csatornát pedig letiltod.
-
Vhiktor
Topikgazda
Vedd le az elesseget 0-ra és kapcsold ki a kepinterpolaciot. Egy próbát meger.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz alaves #77730 üzenetére
Reméljük javítják. De közben érdekes a dolog mert ps5 esetében a végén kiirja hogy 4L8, ami 4 lane 8 Gb/s, tehát 4×8=32 Gb/s, ami viszont valós ps5 esetében.
-
ofgm
tag
válasz alaves #77733 üzenetére
Köszi, bár picit javult a helyzet, de van egy adag hiányérzetem. Nyílván ezekből az adásokból nagy csodát nem lehet elvárni, meg valaki írta is, hogy a digi jeltovábbítása nem éppen a leggyorsabb. Másrészről meg amúgy is nehetelek az új "tulajdonosrsa" a digi természet és dokumentációs csatornáit legyilkolták, szóval igazából nagyon nem is ragaszkodnom hozzájuk így már, érdemes lenne magentára váltani???
-
alaves
addikt
Nem hinném, hogy a telekom-os bitráta és egyéb paraméter jobb képet eredményezne, nálam az van, viszont nem tudom a digi-ével összehasonlítani.
-
alaves
addikt
Ok, nálunk optikain jön a telekom, de jelenleg nem éri el a koax-os CI kártyás helyi kábelTV minőséget (amely megszűnt, illetve felvásárolta a Telekom, Kalásznet 'álnéven', majd megszűntette a szolgáltatást pár év múlva, mert abban ugye nincs streaming lehetőség, amiből plusz profitot lehet termelni). Mint ezt már régebben is írtam, ez jogszerű ugyan, de szerintem tisztességtelen és inkorrekt.
-
Peat76
őstag
Végül Sony Sony Bravia XR-55A83J lett a választás, holnap már a kezeim közt..
Úgy érzem a PS5 mellé már kevés a KD55X8509C, tette a dolgát több mint 6 évig!
Valakinek van A80J-90J széria?, szívesen hallanék véleményt, tapasztalatot...Sony OLED XR-55A83J + Xbox Series X + PS5 DiscE., Nintendo Switch & Wii U + PS3 FAT 4 db 60GB US, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
Pro Koryak
addikt
-
NoMagix
addikt
válasz Pro Koryak #77746 üzenetére
Sajnos ezt látom én is itthon a digivel, egyszerűen gyatra lett a minősége.
Telekomra vissza nem megyek az ugyan az pepitában, plusz még ott van a box is.[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
-
Andy975
csendes tag
Full HD filmnézésre LG 48C2 vagy Sony 48A9 lenne jobb választás?
-
mzso
veterán
"60 Hz helyett 120 Hz,
HDMI 2.0 helyett HDMI 2.1,
Nagyobb kontraszt, antireflex réteg a képernyőn ,újabb szoftver stb."Szerintem ez nem indokol ekkora árugrást, főleg hogy ugyanaz a kategória, és azért idő múlásával elvárható a fejlődés. Főleg a harmadik sor. A 120HZ/HDMI igényel némi új elektronikát.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Napelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- Windows 11
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...