Új hozzászólás Aktív témák

  • djg

    aktív tag

    Sziasztok,

    Orommel jelentem: csatlakoztam a taborhoz :)
    LG 55C7 tulaj lettem. :)

    Par hete Madwe es a tobbiek segitettek ajanlassal es halozatepitesi tanacsokkal, nos ezzel kapcsolatban is van fejlodes, mert atfurtam a falat, vettem egy 10m-es cat6 lan kabelt es egy switchet, hogy a tevet es a ps4-etis tudjam rendes nettel etetni :)
    Magam crimpeltem, szivtam a kis szines utp vezetekekkel, amire kozepiskola ota nem volt pelda, buszke vagyok magamra :D

    Fel is merult par kerdes a tevevel, halozattal kapcsolatban:
    1. A kabel a tevebe a stabilabb halozatrol torteno lejatszas miatt kellett, szoval a puding probaja meg csak most jon, de kivancsisagkepp belementem a bongeszobe es neztem egy speedtestet. Wifivel se volt rossz, 45-50mbps. Nos kabellel ez 82.
    Nem tudom, hogy ez normalis ertek-e, mert pc-n tesztelve ugyanez 113mbps. Es egy gigabites switchet iktattam be koze csak. A kabel pedig 10m es cat6, ahogy ajanlottatok.
    Van esetleg mas, amivel erdemes tesztelni? Mondjuk 4k youtubehoz a wifi is elegnek tunt.
    2. Talán debil kérdés, de a tévébe epitett lejatszo akkor lép életbe, ha usb-n kötök rá valamit, igaz? Tehát ha hálózatról játszok le (NAS nincs, Dektop PC van, amit ilyenkor bekapcsolok és fut rajta az Unversal Media Server), akkor az nem beépitett lejátszóval történik? Ezt csak érdekességképp kérdezem, mert eddig is így játszottam le filmeket a Panasonic plazmán, aminek híresen gyengébb a formátumtámogatása, mint mondjuk az LG-nek, de ettől függetlenül sokan esküsztök egy külső lejátszóra, mondván a formátum és a képminőség is jobb lesz, ha jól értettem. Szóval ilyen téren mire számíthatok a mostani megoldásommal?
    3. Eddig csak a bongeszot tudtam elinditani az appok kozul, mert barmi masra megyek, pl beepitett youtube appra, azt irja, hogy az alkalmazas elinditasahoz frissiteni kell azt. Amikor pedig ramegyek a frissitesre, akkor wifi es kabel eseten is nemi toprenges utan az uzenet, hogy a halozat instabil. Ellenorizze a halozati csatlakozast (-324).
    Nem ertem miert van ez, szerintetek?
    (Amugy a teve 3.6-os os-sel erkezett)
    4. Beallitottam a kabelteven a kedvenceket egy menupont alatt, de se a taviranyiton, se mashol nem talalok olyat, hogy hol jonnek be a kedvencek, ahol egyszeruen tudok csatornat valtani :)

    Koszi a segitseget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák