Új hozzászólás Aktív témák

  • Mizurichi

    tag

    Üdv!
    Eljött az idő hogy bekalibráltassam a Sony 83a90j oledt tévémet. Fel kértem rá Vhiktor fórum társunkat. Eddig a tv-re bíztam a folyamatos kalibrálást, ami tetszetős képet adott, de mivel volt már kalibrált Panasonic tv-m valami mindig hiányzott.
    Ezért nem is volt kérdés hogy kalibráltassam e.
    Vhiktor ki is jött, s mivel kiváncsi voltam hogy a tv milyen képet ad, ha saját magát állitja, meg mértük. Hát kissé katasztrófális volt az eredmény, kb 240 candella volt a fényerő, szürke skála eltérés 4.4-7,1-ig, a színek pedig 2.5-től 7.1-ig tértek el.
    Vhiktor, türelmesen, és mindent többször ellenőrizve szépen referencia értékekre állított mindent. Szürke skála 0,2-0.6, szín :0.9-2.1, 120 candella fényerővel.
    Ami azt eredményezte hogy a színek teltebbek, természetesebbek lettek, és a sötét jelenetekben konkrétan a legkisebb eltérés is látható. Elképesztő, kontrasztos, természetes képet sikerül kicsiholni :)
    Viszont a 240vs120 candellát még szokni kell, nappali világítás mellet azért jóval sötétebbnek érzem még a képet, ami mondjuk nem csoda. De mivel plazmáról jöttem nem sokáig fog tartani hogy vissza szokjak rá :)
    Mindent egybevetve nagyon elégedett vagyok. Nagyon meg érte kalibráltatni, és Vhiktorban is egy segítőkész, profi szakemberre leltem :)
    Mizurichi

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák