Új hozzászólás Aktív témák

  • xerobyte

    aktív tag

    válasz mglita #58361 üzenetére

    @mglita
    Önmagában biztos, hogy nem éri meg a plusz pénzt a C1 procija a CX-hez képest, ez egy sima inkrementális változás.
    Amit ilyenkor figyelembe kell még venni:
    - frissítések: a C1-re tovább fognak jönni a frissítések és mondjuk ki, az LG egy szarrágó ezen a téren, mert évek óta félkész feature-okat ad el, aztán össze-vissza patchelgeti, cserébe viszont szeret megfeledkezni a régi modellek javítgatásáról.
    - speciális funkciók: pl. lehet épp a motion-on sikerült reszelni (erre lentebb kitérek) egy picit, ez csak a nagyon mély tech reviewekból fog kiderülni, de leginkább személyes érzékelésből
    - operációs rendszer: engem teljesen hidegen hagy, mert soha (tényleges soha) az életben nem használtam semmire a TV-n lévő appokat, de elhiszem, hogy van akinek ez valamiért fontos

    Összességében egy átlagos felhasználónak, akit azért ez az egész téma nem érdekel annyira mélyen, kotta ugyanaz lesz az élmény.

    Motion: nálam egy C8 figyel, szeretem nagyon, új dimenziót nyitott annak idején. Egy valami van, amit nem sikerült megszokni az együtt töltött évek alatt: a mozgás interpoláció. Még mindig hanyatt tudok esni a recegő panning shotokon. Sajnos ezen a modellen csak az OFF vagy a dj=0 és db=0 beállítások nem okoznak SOE-t , szóval szűk a mozgásterem.
    BF környékén futottam egy kört a CX-el (értsd a saját szememmel megnéztem, nem YT videók alapján próbáltam kitalálni a tutit), nem éreztem, hogy mozgásmegjelenésben lenne akkora fejlődés, hogy megérje váltani, így elengedtem. Még1x: ez az én érzékenységem, heppem, mániám etc. A legtöbb OLED tulaj boldog lesz a CX motionn-el is.
    Konklúzió: a netes fórumokon egyértelmű többségben vannak azok az emberek, akik releváns tapasztalat alapján a Sony mozgásmegjelenítését egyértelműen az LG fölé helyezik. Releváns tapasztalat = látták mind a kettőt a saját szemükkel élőben. Egyértelműen fölé helyez = megkülönböztethető és fix nyertes hirdethető.

    Fényerő, powerup2
    Ez hosszú téma és szerintem rossz helyen fogod meg, de nyilván még igen kevés a review, szóval személy szerint a kivárást javasolom, mielőtt erről pálcát törünk. Amiről most szó van, az nem a peak brightness, hanem a shadow detail és a relaxed abl.
    Abban egyetértünk, hogy sötét szobában így is feljön már a nap jó HDR tartalmak esetében és extrém eset, ha valakinek ez nem elég. Amiről én beszélek, az sokkal inkább az, hogy milyen áldozatokat nem kell meghozni az új generációs panelnek egy HDR peak kitartásához a kép többi részén pl., elvileg ebben lesznek jobbak az újak.

    ...és mivel dobtam egy LG bashinget, dobok egy Sony-t is: tényleg képesek voltak úgy piacra dobni a csúcskategóriás új csilivili TV szériájukat (A90J), hogy a saját szájbavert konzolukkal nem biztosított -még- a 4k HDR 120Hz VRR. Értem én, hogy nincs még értelme, de akkor is...akkor ne írd oda Cseszdmeg Gizella a marketingosztályról.

Új hozzászólás Aktív témák