Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz krx21 #18266 üzenetére

    Nálam Tecnicolor módokban az SDR 20/85 ~100nit-et ad peak white-ra és kb. ennyi HDR10-nél 100/100-on a diffuse white (a HDR tartalom "normál" részének teteje, ami fülé csak a pontszerű foltoknak kéne menniük) dinamikus kontraszt nélkül 400-1000 nit metaadattal (4000 nit-hez kéne a Dina=Low, de nem szoktam bekapcsolni, mert belepiszkál másba/másképp is, inkább nézem kicsit sötétebben, a 10000 nit esélytelen, Max dina kontraszttal elmegy de sz@r is).

    Azért rossz ez a hozzáállás, hogy további gondolkodás nélkül vegye inkább le az OLED fényt HDR módokban, mert ha azt kezded el "megjavítani", ami elméletileg nem lehet rossz, akkor nehezebben (így talán nem is) jutsz el a valódi problémáig és annak potenciális megoldásához, mint pl. a felirat színének állítása (ha az égeti a szemet és tényleg így is van). Vagy pl. bekapcsolva hagyod a Dinamikus Kontrasztot és lehúzod az OLED Fény-t, ami összességében rosszabb (mert mindkettő csak "rossz" irányba tolja azt is amit nem akarsz mozgatni és így már két kis "sérülés" lesz a képen csak azért, hogy egy bizonyos zavaró ponton kifejtsék egymást).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák