Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
anrb
aktív tag
válasz bajnokpityu #12896 üzenetére
Valós idejű sebességről írtam, nem távolságról. A második generációs műholdas rendszerek (Navstar GPS II-IIF, illetve Glonass-M) publikus pontossága még ideális esetben is az átlagos futó sebességéhez képest jelentős hibákat eredményez (a gyorsabb bicikli esetén a hiba csökken, de ott van a pontos pedálfordulatmérő). A Galileohoz még csak most jelennek meg a többcsatornás GNSS chip-ek hordható eszközökhöz.
A gyorsulásmérő a ritkított mintavételnél (>1s) vagy a rossz lefedettségű helyen (pl. alagút) segít a pozíció korrigálásában (ld. pl. Suunto FusedTrack, Coros UltraMax).[ Szerkesztve ]
-
anrb
aktív tag
Korábban már írták a Huawei Band 4 Pro-t. Én is ajánlanám ilyen keret mellett. Viszont a Huawei Health nem fog menni a telefonodon (Android 4.4.4+ és minimum 2GB RAM kell neki. Ami "No comment" kategória.).
Ha esetleg mégis lenne még pénz a projektre, akkor a Garmin Forerunner 30/35-öt javasolnám. 38e, de lehet, hogy van olcsóbban is. Esetleg Polar M200, de az elég csúnyácska és régi is.
Ha elég csak a pontos pulzusmérés, akkor Sigma Sports óra+mellkaspánt (pl. PC 15.11) vagy a tízpróba sajátmárkás is jó vétel.[ Szerkesztve ]
-
anrb
aktív tag
válasz sutatokisr #13030 üzenetére
Szia! Volna kedved pár sorban írni az alábbiakról (még nem volt az órához szerencsém)?
Akár privátban is.-Milyen az összeszerelés minősége? A képek alapján olcsó hatást kelt, főleg a fehér.
-A tekerőgombot milyen használni?
-Van hozzá valamilyen szenzorod? Pl. Coros Pod, Stryd
-Milyen szenzorokat támogat?
-Hány adatmezőt lehet kirakni egy oldalra?
-Alvás figyelés mennyire pontos? Napközbeni alvást (nap) rögzít-e?
-Milyen az órán lévő és a telefonos szoftver minősége, sebessége?
-Lehet-e teljeskörűen használni mobiltelefonos app nélkül? A legtöbb kínai óra konfigurálása vonalkód olvasással kezdődik.
-Működik-e Internet nélkül? Pl. Le lehet-e menteni az edzéseket (GPX/FIT/TCX-ben) offline módon, vagy PC-re kötve?
-Ki lehet-e kapcsolni az órát? A finneknél ez nem divat.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
anrb
aktív tag
válasz Memmaao #13157 üzenetére
Polar M600 (2016) - Mediatek [link]
Suunto 7 (2020) - Qualcomm Wear 3100 [link]
Eddig masszív bukó mindkettő, elsődlegesen az akkuidő miatt.Egy (telefonról portolt) okosórás rendszer - amin 3rd party programokat tudsz futtatni - olyan erőforrásigényes, hogy csak nagy fogyasztású procikkal lehet minimális használhatóságot kicsikarni.
-
anrb
aktív tag
válasz devilzero #13615 üzenetére
Szia! Nekem Decathlonos BT/ANT dual van. Több, mint három éve használom, 12e Ft volt. Ez egyébként CardioSport gyártmány, ahogy több Garmin is, csak erre éppen Geonaute lett szitázva. Óriási különbségek nincsenek pontosságban, az extra funkciók és a brand határozza meg az árazást.
Ilyenekre kell gondolni:
-Bluetooth, ANT+, vagy mindkettő?
-Használható-e úszáshoz (vízállóság, illetve GymLink support)?
-Van-e benne memória?
-ANT+ esetén van-e benne Running Dynamics támogatás?
-Szíj része mennyire kényelmes?
Példák:
Polar H10 - BLE/ANT+, GymLink, egyidejűleg 2 BT eszköz csatlakozhat, beépített memória
Polar H9 - BLE/ANT+, GymLink
Garmin HRM-RUN - ANT+, Running Dynamics
Garmin HRM-Pro - BLE/ANT+, Running Dynamics, egyidejűleg 2 BT eszköz csatlakozhat
Garmin HRM-Tri - triatlonhoz, ANT+, beépített memória, Running Dynamics, spéci szíj
Garmin HRM-Swim - úszáshoz, ANT+, beépített memória, spéci szíj
A noname típusokat (minőségi probléma), és a Garmin szíjakat (utóbbi 4 modellnél egybe van építve az elektronika a szíjjal - tervezett avulás) nem javasolnám.
Polar, Wahoo, Suunto, stb. - mindegyik jó.[ Szerkesztve ]
-
anrb
aktív tag
válasz Memmaao #13701 üzenetére
Ha neked a piacon lévő eszközök nem bizonyítékok, akkor nem szóltam. Mint azt írtam, a pontosság rengeteg paramétertől függ. Emiatt a legtöbb nem is orvosdiagnosztikai eszköz (a pontosabbak rendes elektródákat és ujjbegyes mérő tartalmaznak). Egy felkaros oszcillometrikus mérővel sem tudok két egyforma mérést produkálni rövid időn belül (pihentél 5 percet, megfelelő helyzetben ülsz, lazán tartod a karodat, nincs keresztben a lábad, voltál WC-n, nem beszélsz?)
Én úgy látom, hogy a tonometria a jövő: pontosság, folyamatos mérés, noninvazív működés.[ Szerkesztve ]
-
anrb
aktív tag
válasz bajoros #13782 üzenetére
Szia, folyamatos EKG mérést nem fogsz találni ezekben az órákban. Folyamatos véroxigén mérést eddig a Withings ScanWatch-ban és az újabb Garminokban láttam (talán az Asus Vivowatch SP is képes rá), de mindegyik kb. 5%-kal alacsonyabbat mért, mint a piacon kapható pulzoximéterek. Pulzussal nem lesz gond. A megbízhatók közé venném még a Samsung újabb óráit is (SGW3, SGWA2).
-
-
anrb
aktív tag
válasz Redneck #13797 üzenetére
Üdv!
Várja meg a kolléganőd az akció végét, akkor csak 3100 forintba fog kerül.
Viccet félretéve, kb. annyit is ér. Noname kínai vacak, szögletes LCD kerek óratestben, poliuretán szíjjal.Tippek:
10e: Honor Band 5
30e: Honor Watch ES
40-50e: Honor MagicWatch 2 42mm, Amazfit GTR 42mm, Amazfit GTS, Samsung Galaxy Watch Active (SM-R500N) -
-
anrb
aktív tag
válasz SirRasor #14144 üzenetére
Band formátumban csak egyszerű (buta) készülékeket találsz a méret, a fogyasztás, és az UI korlátaiból adódóan. Neked optikai pulzusmérős óra kellene, amihez edzés alatt mellkaspántot/optikai karpántot csatlakoztatsz. Ez így együtt kb. 40e-nél kezdődik.
Olcsóbb modellek: Garmin: Forerunner 35/45, Vivoactive 3; Polar M200/M430; Coros Pace
esetleg Samsung vagy Apple - de azok már drágák.
Amazfit óráim voltak, a hardverhibákon kívül a szoftveres rész sz*r. A Huawei meg tök jó lenne, ha támogatná a külső szenzorokat és lehetne exportálni a saját adataimat trükközés nélkül. -
anrb
aktív tag
Garmin Lily: Női "okosóra" - connected GPS, Elevate v3 HRM szenzor a szokásos FirstBeat funkciókkal, könnyű és pici, polymer ház, alu lünetta, 5 ATM vízállóság, célcsoportnak megfelelő kialakítás, 199 EUR [link]
-
anrb
aktív tag
válasz Dottorei #14503 üzenetére
Pulzusmérésről volt szó, nem kardiológiai diagnosztikáról.
Nagyon sok pulzusmérőt teszteltem már, és azt kell mondjam, hogy az a filléres vacak (HB5) igenis jó. Dinamikus változást egy PPG nyilván nehezen fog lekezelni, de az meg fiziológiai és technológiai adottság is.
Milyen más opció van? Egy holter 10 elektródával vagy egy ABPM? 7/24-ben viseled? Még egy egy elvezetéses EKG-t (aka. pulzusmérő pánt) is nehezen tolerálnak az emberek hosszabb ideig. -
anrb
aktív tag
válasz cipofuzo87 #14510 üzenetére
Az ördög a részletekben van. Nem mindegy milyen maszk, milyen elhasználódás, és milyen oxigénigény mellett, stb. Egy betonvágáshoz pár percig használt pormaszkban nem lesz időd semmit sem mérni, mert megfulladsz. Amint a szádon is levegőt kell venned (pl. futásnál), egyszerűen nem tud megfelelő sebességgel cserélődni a gáz a szűrőn, és rövid időn belül meg fogsz állni. Próbáltam.
Az eltömődött maszkokat le kell cserélni, erre figyelmeztet a gyártó is. -
anrb
aktív tag
válasz balazs1956 #14522 üzenetére
Szia, nem írtad, hogy milyen operációs rendszerű telefonod van. Az alábbi tipp Androidra vonatkozik. Külső forrásból kell telepíteni egy régebbi verziót, miután az aktuálist leszedted. Az adataid elvileg a Xiaomi szerverein vannak, így újratelepítés és bejelentkezés után látnod kell majd.
Sok olyan oldal van, ahol programokat találhatsz az eszközödhöz. Viszont nem lehet tudni, mennyire megbízhatóak az ott található programok (azaz van-e benne extra vírus, kémprogram, stb.)
A Mi Fit különféle verzióit pl. az alábbi linkeken is megtalálod: [link] [link]
A telepítéshez le kell tölteni az adott APK állományt, valamint a telefonodon engedélyezni kell a külső forrásból történő telepítést. Ez Android verziónként változó helyen van.
Pl. Android 5 esetén: Settings / Privacy & Security / Security / Unknown sources bekapcsolása
Android 10 (Android One): Settings / App & notifications / Advanced / Special app access / Install unknown apps / itt kell kiválasztani, ahonnan akarsz telepíteni. Ez lehet egy file kezelő vagy egy böngésző. Arra kell engedélyezni ezt a jogosultságot. -
anrb
aktív tag
En nem tudok normalis osszehasonlito oldalrol. Sok a kokler, a hozza nem erto tesztelo. A legtobben osszetett mondatokban irjak le a specifikaciot, valos tesztelesi tapasztalat nelkul.
Eppen ezert utana kell jarni, mert felrevezetoek ezek a "tesztek", a webshopokrol nem is beszelve.
Ha nem diagnosztikai eszkozben gondolkodsz, akkor a Withings Scanwatch es a Huawei Watch GT Pro-n kivul csak a Garmin mer folyamatosan veroxigen szintet. Es meg a Garmin is percenkenti mintavetellel, a Withings support pedig nem ertette eziranyu kerdesemet. A Huawei Watch GT Prot nem teszteltem. -
anrb
aktív tag
A folyamatos pulzusmeres is trukkos, nem szoktak a gyartok a mintaveteli gyakorisagrol beszelni. A HRM modulok a legnagyobb fogyasztok, igy nem csoda, hogy nemi ritkitassal megnovelhetik az akkuidot. A Garmin, a Huawei/Honor es az Apple szerintem jo pulzusmeresben. A Samsungot nem ismerem, a Huamival rossz tapasztalatom van.
-
-
anrb
aktív tag
válasz bajnokpityu #14635 üzenetére
HW alatt melyik típust érted? Normál aktivitás alatt eddig nekem csak pozitív tapasztalatom van a Huawei/Honor pulzusmérőkkel.
A lépésszámláló az egy érdekes dolog. Eddig minden eszközöm más értéket mutatott, és persze mind a karon mért lépésszámot. -
anrb
aktív tag
válasz kovta23 #14640 üzenetére
Szia!
A kerek Venu és a VA4 között a legfőbb különbség a kijelző és az akkuidő. Előbbi 390x390 AMOLED, utóbbi 260x260 transzflektív MIP. Mindkettő kijelzőtípusnak van előnye/hátránya.
A szögletes Venu SQ két fő változatban van: zenével és anélkül. Mindhárom típusban van NFC és GarminPay.
[link] [link] [link] [link] [link] -
anrb
aktív tag
válasz Arkennys #14643 üzenetére
Most melyik eszközt melyikhez hasonlítsam?
Ha jól emlékszem, normál aktivitás mellett (kis séta, BKV, irodai munka) a Huaweinél (HB5, HGT2e) jött össze legkönnyebben az ajánlott napi lépésszám. Aztán a Garmin (FR25,FR245,FR745) és a Suunto (SSSWHR,S9B), majd talán az Amazfit (Bip/Pace/Stratos), még ritkábban számolt a Mi Band széria (1S/2/3/4). A legnehezebben a Polarnál (M430/VM/VV2) pörgött a lépésszám, de ott inkább aktivitást mér, és 2-es aktivitási szintre volt kalibrálva.
Ezért aztán ahol lehetett, az alapvonalat igazítottam át. A Garminnál dinamikusan változik a teljesítmény függvényében. -
anrb
aktív tag
válasz bajnokpityu #14650 üzenetére
Mivel ezek az eszközök karon mérnek, egy csomó pontatlanság következik belőle (pl. babakocsi és bevásárló kocsi tolása, gépkocsi vezetés, nehéz táska miatt nem mozog a kar, porszívózás, stb.).
A Huawei Watch nem egy 2015-ös, androidos modell?
A Polar Vantage V2 40 órát GPS rögzítést bír, a Suunto 9 Baro csak 25-öt (FusedTrack-kel 120-at), de hosszabb túrára biztosan egy kézi GPS-szel mennék, egy marék ceruzaelemmel. -
anrb
aktív tag
válasz fery02 #14688 üzenetére
Szia, megpróbálok válaszolni a kérdéseidre.
1. Láttál már ilyet máshol, pl. Pebble-n? Honnan tudná az óra, hogy te használod a telefont? Ez minimum azzal járna, hogy folyamatosan BT-n (vagy WiFi-n) kommunikálna a két eszköz, ami nincs jó hatással egyik akkumulátorára sem.
2. Szerintem nem. Igazad van, nekem is szedett-vedettnek tűnik a GC, hiába van benne minden infó. (Ez kicsit olyan, mint amikor Jobs mondta Gates-nek, hogy nincs stílusa )
Én pl. pont ezért ragaszkodom a Polar Flow-hoz.
3. A legtöbb Garminnak MIP kijelzője van, nem e-ink, mint egyes Pebble modelleken. Mindenképp lesz a kijelző miatt fogyasztás. Ezt úgy csökkentheted, ha gyári képernyőt használsz (azaz nem raksz fel ConnectIQ alkalmazást), másodperc kijelzés nélkül. Ennél sokkal többet számít fogyasztás csökkentésénél a Flight Mode, ami kikapcsolja a GNSS/ANT+/BT/(WiFi) rádiót.
4. Emlékeim szerint csak egy helyen lehetett a HRM-et állítani ami mindenre érvényesült (On/Off/Auto), de biztosan segítenek, akinek most Garminjuk van
5. passz[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra 2 49mm Esim, Kártyafüggetlen 36 hónap Garancia, 2db vásárlása estén további
- Apple Watch 6 44mm Kék Használt/1-3 hónap gar./Akku 98%/p3756/
- Apple Watch 9 45mm Használt/2025.02.20.Apple mar./Akku 100%/p3740
- Apple Watch SE Gen 2, 44mm, GPS, 1 Év Garanciával
- Apple Watch 9 45mm Újszerű/2024.Nov.29. Apple Gar./Akku 98/p3723
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest