Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bviktor93
tag
Sziasztok!
Shelly PlugS-en kívül tudnátok alternatívákat mondani megbízható okos konnektorokra?
Jelenleg van 1 Plug S-em, rendben működik, meg vagyok vele elégedve 1 dolgot kivéve:
Egy factory reset után Node RED-en keresztül MQTT-n a fogyasztási adatokat nem tudom kiszedni belőle, illetve ki tudom, de állandóan "0" adatot küld a.../relay/0/energy
topikba, próbáltam újraindítani, factory reset stb., nem akar "0"-tól különböző adatot küldeni, de a/power
és a/temperature
topik rendben működik.
Még egy kérdés: akinek Plug S-e van, megnézné mikori firmware van rajta? Nekem:The current Firmware version of your Shelly device is 20190516...
2019 május elég réginek tűnik, de azt írja nincs újabb elérhető...
Szóval szeretnék még beszerezni pár ilyen okos smart plug-ot, lehet maradok a Shelly-nél, de nyitott vagyok mindenre, ha tudtok valami jobbat, megbízhatóbbat.
Nagy fogyasztású dolgokat nem tennék rá, max. 4-500 watt, viszont elég drága dolgok lógnának rajta (PC, okos TV stb. egy elosztón keresztül).
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
bviktor93
tag
válasz m4csk4fogo #34177 üzenetére
Köszi.
Ez elég érdekes, nekem ezt írja:
The current Firmware version of your Shelly device is 20190516-073020/master@ea1b23db No newer firmware available.
Elvileg semmi nem fogja meg az én hálózatomon, hogy kommunikáljon kifelé, úgyhogy nem értem akkor nálam miért nem találja meg az újabbat... Van lehetőség valahogy manuálisan rárakni az újabb firmware-t? (a cucc szétszedése nélkül).
@koala69 : köszi, nézegettem ezt is. Jól látom, hogy ez alapból nem tudja az MQTT-t? Firmware módosításhoz meg ahogy látom szét kellene szedni. -
bviktor93
tag
válasz m4csk4fogo #34179 üzenetére
Webes felületen, megpróbáltam ezzel a HTTP Request-tel, amit linkeltél, nekem ezt dobja vissza:
[kép]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Házimozi belépő szinten
- Társasjáték topic
- iPhone topik
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Építő/felújító topik
- Novemberi hardverkavalkád
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.