Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    Uraim, rossz hírem van: az április 8-ai határidejű felújításunk, amely során sajnos nem tudtam követni a topicot, a végéhez közeledik, és egyben közeleg a fűtési szezon is. Ez azért rossz hír, mert az elmúlt nyolc hónapban

    - Mindent teljesen elfelejtettem, még ha ez nem is volt olyan sok. De legalább tudtam, hogy mibe hogyan kezdjek bele. Most már azt sem tudom. A még meglevő, anno tudatosan összevásárolt eszközeimre is csak bámulok, mint borjú az új kapura. Jelentős részük esetén már fogalmam sincs arról, hogy egyáltalán mire valók.

    - Közben a fejlődés sem áll meg, olyan újdonságokat látok, mint ESP Home meg Z2M. Így tehát a borjú egy valóban új kapura bámul...

    - Kismillió cuccom valahogy eltünedezett. Nyilván nem ellopták őket, hanem elszublimáltak.

    A lényeg, hogy tehát megint jövök a hülye kérdéseimmel. Ezerötszáz beírást visszaolvasva csak nagyobb lett a zavar a fejemben.

    Az első és legfontosabb kérdésem:

    Be kéne indítani a fűtést, legalább buta üzemmódban. Tudtok-e olyan, itthon is kapható rádiós termosztátot, amelyet integrálni lehet egy majdani okos rendszerbe, vagy jobban járok, ha veszek egy olcsó Computhermet, aztán melléfejlesztek?

    A továbbiakra/későbbiekre:

    A padlófűtésre és egy fűtési körre ezeket a Comutherm szelepaktuátorokat tervezem valamilyen vezérelt (wifi/Zigbee) kapcsolóval: COMPUTHERM DF-110E

    A nagy kérdés a radiátorok egyedi kapcsolgatása. Amint látom, a Moes szelepek Kínából 15-20e Ft között rendelhetőek. Tudtok esetleg jobb / itthonibb beszerzési forrást?

    A központot HA alapon egy Raspberry-n képzeltem el, anno Tasmota vagy ESPeasy közvetítésével, de amint látom, ez már részben meghaladottá vált. Mi lenne a jelenleg jobbnak látszó út?

    Zigbee vonalon egy SONOFF ZB Dongle-P Zigbee3.0 USB Dongle Plus Universal nevezetű eszközkém maradt. Ez még felhasználható?

    További kérdések a továbbiakban...

    Köszönettel: MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák