Új hozzászólás Aktív témák

  • amargo

    addikt

    válasz TheMarci #36965 üzenetére

    Huhh mindenkinek egyszerre írok (Gabesz87, fap333, Andras6800), ha nem itt van a helye, akkor jelezzétek:

    Én magam szeretném megcsinálni, még a gépészetnek is próbálok utána olvasni, első körben csak "sima" központi 4 helyiséges ventilator tervezek beszerezni, ennek az ára valahol 200-300e között van (persze van bőven felette is), erre gondoltam később egy fűtő egységet is rakni.
    A lényeg, amit szeretnék:
    - padlásra tudom rakni az egységet, ezért fontos, hogy csendes legyen itt van kvázi bőven helye, 25-35cm szigetelés közé eltudom rakni és persze ott még emelni is tudok rajta. Mire kell figyelni?
    - flexibilis antibakteriális csövet húznék ki minden helyiséghez, itt a kérdés, hogy mire figyeljek, nyilván minimális megtörés legyen az elvezetésben, de lejtés legyen, ne legyen (pára miatt)?
    - viszont szeretném HA alól is irányítani, akár egy épített vezérlővel, csak ahhoz lehet kevés vagyok :)
    - ha kell egy saját kezelő szervet egy központi helyen letudok rakni, akár vezetékest is.

    Amennyire néztem a 4 helyiségeseknél úgy van, hogy 2db elszívó és 2db befúvó van, nálam 3db hálószoba van, ahova mind befújni kellene :D és 1db fürdő, ahonnan pedig elszívunk. Szóval kérdés, hogy több helyiséges kell vagy oszthatom? Gyakorlatilag a központi egységhez nagyon közel vannak a helyiségek, ha középre rakom le, akkor mindegyiket 3m-en belül elérem.

    Hővisszanyerőst még az ára miatt napolnám, előbb lássuk meg mekkora probléma :) Főleg, ha tudok rá rakni egy kis előmelegítőt meg gyakorlatilag végig szigetelés között tudom elvezetni a csöveket.

    Köszi a segítséget!

    “The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

Új hozzászólás Aktív témák