Új hozzászólás Aktív témák

  • Norby-007

    tag

    sziasztok
    megoldotta már valaki itt, hogy a xiaomi gatweyen bekapcsolja és kikapcsolja a riasztást a HA-n keresztül?
    Adva van a probléma, amire még a mai napig nem született megoldás a xiaomi-tól (és sejthető, hogy nem is fog, mert már lassan egy éve várja mindenki) mely szerint az élesített riasztás kikapcsolásához nem lehet késleltetést beállítani amikor hazaérkezel a házba és szeretnéd kikapcsolni a riasztást. Külföldi fórumokon olyan megoldásokat találtak ki például, hogy felvesznek egy riasztási hangot ami elé 10 másodperc szünetet vágnak be. Mondjuk ki ez elég favágó módszer és eléggé megmosolyogtató.
    Viszont van-e lehetőség arra, hogy a HA-on keresztül kerüljön deaktiválásra a rendszer mondjuk úgy, hogy amennyiben a telefon rácsatlakozik az otthoni wifi hálózatra, akkor deaktiválja a gatewayt?
    Mondjuk ennek még a második részére sem találtam semmi megoldást, mivel a HA-ban csak annyit találtam, hogy mozgás érzékelők, vagy ajtó nyitás érzékelők, vagy smart gombok jelzése esetén a gateway lámpáját kapcsolgatni tudja, de azt, hogy a gatwey arm vagy disarm állapotba kerüljön nem találtam semmit.
    Ha pedig esetleg ez még el is érhető funkció (aki tudja ezt az kérem ne tartsa magába :) ) akkor ott van a másik, hogy arra mi a megoldás, hogy a telefonom hálózatra való csatlakozását észlelje? Erre van valami a HA alatt, mert erről sincs információm.
    Nem riasztó rendszernek vettem a kütyüket, de nyilván ha itt vannak akkor erre is lehetne használni, de jelen esetben úgy tűnik pont erre nem lehet. Vicces, de ezzel hatalmas hibát követnek el szerintem xiaomiék, és nem értem miért nem orvosolják ezt.
    Ha tud valaki megoldást szívesen veszem, olvasom.
    Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák