Új hozzászólás Aktív témák

  • vampire17

    addikt

    Sziasztok!

    Kicsit finomhangolnam a torolkozoszaritom mukodeset. Jelenleg egy Zigbee okosdugalj kapcsolja a benne levo elektromos patront, ha nyaron, vagy olyankor kell egy kis plusz meleg, amikor a "sima" futes eppen nem, vagy csak epphogy megy.

    A gond azzal van, hogy olyankor is kapcsol a torolkozoszarito, amikor van "rendes" futes. Ezzel ket gondom is van, egyreszt a szivattyu "elviszi" a meleget (a patron hasznalatiaban benne is van, hogy el kell zarni a bejovot, ha bekapcsolod) Illetve mogotte pont egy "padlos" szakasz van, aminek nem tesz jot, ha magas a hofokot kap. Illetve a kazan is ott van pont mogotte, (a torolkozoszarito az utolso a sorban) aminek ugye a visszatero hofokaba is belekavar.

    Arra gondoltam, hogy veszek egy 230-as szelepmozgato motort (NO, alapallapotban nyitott), amit siman sorba kotok az elektromos futopatronnal. Igy ha a rele kapcsol, egyuttal elzarja a bejovo vizet is.

    Nekem Herz szelepem van a torolkozoszariton (M28X1.5 meret), de ilyen meretben alig talalni meg gyari herz-et is, NO kivitelben (NC-s az van, de az sem olcso, plusz nekem nem is jo). Viszont van nekem 6 darab folosleges M28x1.5>M30x1.5 atalakitom (meg a Tado miatt, amikor herz szelepek voltak a szabalyzott radiatorokon) Szoval arra gondoltam, hogy rakok egy atalakitot a torolkozoszaritora es veszek egy olcsobb honeywell-t.

    Kettot neztem, de a kerdesem, hogy pontosan mi a kulonbseg koztuk? (vagyis mit jelent a "loket" es nekem melyik a jobb, a 4 vagy a 8? :) )

    [link]

    [link]

Új hozzászólás Aktív témák