Új hozzászólás Aktív témák

  • itanczos

    senior tag

    válasz itanczos #2827 üzenetére

    No, akkor leírnám pontosan, mit kell tenni, ha esetleg olyan problémába ütköznek a Hassio-t RPi-n használó HomeAssistant-os kollégák, mint a mostani Mi Robot és Philips izzós.

    A Hassio-s komplett image-s megoldás ún. konténeres futtatást használ, ami nagyon megbízható és praktikus, de ilyen esetben kicsit körülményes.

    Ahhoz, hogy a működő rendszerben változtatást tudjunk eszközölni, ahhoz magában a konténerben kell parancsokat végrehajtanunk az alábbiak szerint.
    - telepíteni kell a HomeAssistant Hassio moduljában az SSH kiegészítőt (Addon) [link]
    - be kell állítani a privát/publikus kulcsot és az előző link-en szereplő eljárások egyikével kinyert publikus kulcsot be kell másolni az SD kártya windows alatt is olvasható partíciójának gyökerébe egy authorized_keys nevű fájlba. Persze ezt ekkor win-es gépen tudjuk megtenni. Ha ez megvan, akkor kártya vissza Pi-be és boot!
    - ha a link-ben szereplő leírást követve megadtuk a putty programnak a privát kulcsunkat, akkor már be tudunk jelentkezni a Hassio admin konzoljára a 22222 porton.
    - belépni a konténer konzoljára a docker exec -it homeassistant bash paranccsal tudunk.
    - ha sikerült a belépés, akkor ellenőrizzük le a construct modul verziószámát pip3 list | grep construct paranccsal.
    - egy másik verziót telepíteni a pip3 install construct==2.8.22 paranccsal lehet, ahol a dupla egyenlőség jel után írjuk a kívánt verziót.

    Ezzel egy HomeAssistant restart a Hassio modulon belül, megoldja a problémát, de csak az Pi újraindításáig!
    Mivel akkor újra betölti az image alap értelmezéseit.
    Keresem a megoldást, hogy maradandó legyen a változtatás...

    Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

Új hozzászólás Aktív témák