Új hozzászólás Aktív témák

  • radio11

    tag

    válasz falco5 #27750 üzenetére

    Most próbálgatom, úgy néz ki fajául működik.
    A Degeczi kollegal által írt korrekciót (köszi szépen) beírtam a sablonba.
    Per pillanat egy darab Moes szelepem van de összesen 5db lesz, plusz a padló fűtőkör így 6 db input boolean segítőt csináltam. Ezeket a szelepállás 30% triggeli ki és be (kivéve a padlós kör azt majd más indítja).
    A 6db input boolean bekerült egy groupba, így bármelyik bekapcsol a group is bekapcsolt állapotot veszt fel. A group állapotára van írva 2 egysoros automatika, ha "on" akkor a Wemos 1-es relé (a kazán vezérlő) bekapcsol, ha a group állapota "off" akkor meg kikapcsol.
    Működik úgy is ha én nyitom a szelepet meg úgy is ha az automatikára hagyom (a szelep alapból 30-ra nyitott ki automatikusan, ugye >30 a feltétel így nem indított, de kisvártatva továbblépett 35%-ra, na ekkor kapcsolt.
    Úgy néz ki, hogy a szelep állást nem minden pillanatban írja ki, illetve a mozgást nem mutatja 0% után 100%-ot mutatott teljes nyitáskor 1 percen belül (kb ennyi idő alatt tekeri a motor) így valószínűleg akkor ad pozíciót amikor a mozgatás véget ér (elég gyorsan jelez azért) 35%-ról 0-ra zárásnál kb 10 mp-en belül jött a visszajelzés.
    Úgy tűnik, hogy bármit meg lehet csinálni ezzel a fajta szeleppel is, öröm bódottág :DD

Új hozzászólás Aktív témák