Új hozzászólás Aktív témák

  • alcsapalcsa

    tag

    Most, hogy itt a boldog karácsony, végre van időm újra tervezgetni... Szeretném a lakás fűtését domoticz-val vezérelni. Ami adott: minden szobában, ahol radiátor van egy hőmérő. Veszek minden radiátorra "aktuator" szelepvezérlőt (ebben majd kérem a segítségeteket), olyat ami nyitva van mindig és ha áramot kap, akkor zár. Minden szobába rakok egy virtuális termosztátot, illetve egy fő termosztátot. Rakok egy relét a gázkazán termosztát kábelére.
    Amit szeretnék, hogy a kazán akkor induljon, ha vhol nincs meg a hőmérséklet.
    Ami gond: rengeteg logikai kapcsolatot kell beállítani. Ezt fogja bírni a domoticz kis puzzle rendszere? vagy erre kell már vmi stabilabb vmi. (ezt nem tudom mi lehetne) Minden radiátornál if-ni kell az összes többit, hogy leállító parancsot adjon a kazánnak, vagy az aktuatornak adja ezt. Mondjuk 7 radiátorról van szó, tehát nem halok bele ha mindegyiket beveszem a logikai folyamatba. De így lesz 7 aktuator / 4 szoba termosztat +1 fürdőszoba termosztát (itt nincs csak törölközőszárító, amit nem fogok soha lezárni) / 5 hőmérő / kazán relé.
    Egyébként megadható a domoticzba egy fő hőmérséklet és a szobák +/- rendszerben vannak vezérelve? Pl. 21fok a fő termosztát és a fürdőben +2, a nappaliban -1, a gyerekszobában +3 fok legyen. Tehát az eredeti hőmérséklethez viszonyítva adom meg az értékeket, így ha a főt változtatom, akkor automatikusan változik a többinél is?

Új hozzászólás Aktív témák