Új hozzászólás Aktív témák

  • Gaben92

    őstag

    válasz vampire17 #20475 üzenetére

    + kleinguru:

    Írok egy use-case-t az a legegyszerűbb. :DDD

    Bejelez kint a Bosch mozgásérzékelő, erre automatán felkapcsol 4 Philips Hue led csík és 10 IKEA GU10 illetve egy Shelly relé is átkapcsol amire a kinti nagy reflektorok vannak kötve. Kimegyek megnézem mi van, semmi. Kint a Shelly relét lekapcsolom egy Xiamo csomógombbal, visszafelé jövet lelövöm a Hue-kat egy Wemo dimmerrel, a szobában lévő Ikea GU10-eket pedig az egyszerűség kedvéért egy Leviton kapcsolóval nyomom le.

    Vagy ha nincs kedvem egyesével nyomogatni a sok gombot akkor csak felrántom a control centert iPhone-on (nem nyitok meg apport, csak control center gyári HomeKit-je) és onnan kapcsolom le bármelyiket, netán szólok Sirinek, hogy "csucsutime" és majd ő lekapcsol mindent.

    Ha HomeAssistant kell míg összelinkelem a dolgokat, mozgásérzékelőket beállítom, stb., aztán többet rá se kell néznem (feltételezve, hogy nem cseszgetem a beállításokat) akkor az kell, tudok élni vele. Viszont manuális dolgok (sima villany, aljzat, redőny, stb) HomeKit alól kell menjen (később iPad wall mount lesz), tudja kezelni a Scenery-ket is, Automationt Shortcuts appból, szóval a natív iOS dolgokat na meg ugye Siri-t. Minden manuális kapcsoló csak "backup control" lenne, a cél a teljesen telefonról, tabletről, óráról, stb (kizárólag almás) vezérlése több gyártó termékének úgy, hogy minden smart eszköz legyen az kapcsoló, dugalj, lámpa vagy egy 8kW-os szaunakályha egy központi egységhez csatlakozzon és ne a saját kis gatewayéhez. Herótom van tőle, hogy ha ugyanabból a dologból több van otthon (lásd.: CI kártyát használtam, hogy ne kelljen STB és így megszabaduljak egy távirányítótól is).

    Nagyon impossibru a dolog? :U

    If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

Új hozzászólás Aktív témák