Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz bobsys #81437 üzenetére
Boldog karácsonyt minden fórumlakónak! Nálunk most készül a bejgli, szokás szerint férjem csinálja, szokás szerint speciális, kesudiós változatban. Eddig minden évben ez sikerült a legjobban, úgyhogy egy idő után át is szoktunk a diósról , mákosról.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
bobsys
veterán
válasz concret_hp #81448 üzenetére
Van a helyi supermarketben csak draga es mondjuk 10 dekas kiszerelesben. Az online boltbol meg fele annyiba kerul, es fel kilos zacskoban jon.
Nem lehet tudni, hogy mikor jon ki a kertbe, de nem eszik embert, ha nem rugod szajba nem fog neked menni.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
parandroid
félisten
válasz gaborbol #81449 üzenetére
“Nem tudom, hogy jutott a recept az Amishokhoz”
A bejgli annyira magyar kaja, mint az összes többi hungarikum étel. Eleve milyen szép szittya magyar szó már a hangzása alapján is.
Az amishok meg ugyanonnét szerezték, mint mi: német telepesek hozták magukkal. Magyarországra a betelepíttt svábok, us-be meg azok a svájci németek, akikből a mennonite amishok lettek. Mohnstrudel, illetve Nussstrudel amúgy a bejgli eredeti neve, és bar szezonális kaja, gyakorlatilag egész évben beszerezhető a németeknél is. Ahogy a mák is, természtesen, bár tény, hogy nem népszerű, tényleg inkább díszítésre, ízesítésre használják, mint tölteléknek. Betiltva viszont természetesen nincs, ez csak a “hanyatlik a nyugat” propagandasorozat egy újabb epizódja, mint a migránsok megrőszakolják a bébikecskéket, meg az uborka görbületének szabályozása, vagy a pálinkaszabadságharc. Valahogy meg kell mutatni az egyszerű magyar parasztnak, hogy ő mennyivel jobban él, mint az elnyomott, hanyatló nyugatiak.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
ToBeY
nagyúr
Bejgli van sok más országban is,legalábbis mákos mindenképpen.
Vagy valami nagyon hasonló sütemény.
-
NoLF
veterán
mától nagykorú vagyok a PH!-n - mostmár jöhet a pia és a szex!
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
parandroid
félisten
Nem tudom, hogy a művész mire gondolt, amikor rajzolta, de főleg valami debil szeplős macskára sikerült... Szóval zoológiailag különösebben messzemenő következtetésekbe ennyiből nem mennék bele.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
NoLF
veterán
válasz parandroid #81461 üzenetére
jó hát nyilván az ábrázolás maga megérne egy kiselőadást az biztos, mindenesetre a lapos fejbúb, valamint a fej szélein találhatő vízszintesen lapuló fülek a gepárd fejére enged következtetni inkább, mint a leopárdéra, aztán lehet rohadtul nincs igazam és mindkettőnek ilyesmi, vagy egyiknek sem
-
7
addikt
Látszik, hogy már vénemberek vagytok, pont a lényeget tévesztettétek szem elől. Rákerestem a gepárd várható élettartamára is, nem jelent sok különbséget:
"Élettartamuk a vadonban átlag 12 év, mivel öregkorukra a gyorsaságukat elveszítik, de fogságban több (akár 20 év) is lehet."
[ Szerkesztve ]
-
NoLF
veterán
válasz FehérHolló #81466 üzenetére
pont ezért gondolom, hogy nincs fogságban - nem úgy mint egyesek (khm, help!)
-
gaborbol
őstag
válasz ladybug #81468 üzenetére
Ezekkel a linkekkel vigyazni kell, a gitaros topikban beszeltunk a Beatles dokufilmrol, ott meg emlitettek, a sajat problemajukkal kapcsolatban Elvis-t, hogy ot is hogy taccsra vagta a siker, a hirnev meg a sztarsaggal jaro elet, meg valaki likelte a Metallica dokufilmet, azota a YouTube mar drog -pia elvono kurzus reklamokat dobal.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Én még taposom a tinédzser éveket, de már csak kb 1.5 évig.
-
gaborbol
őstag
válasz Winner_hun #81470 üzenetére
Nagyon aranyos.
-
nagyúr
Nagyon cukkerbitte, gratulálok..!
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
ladybug
őstag
Ah, mikor a mieink is ekkora csöppök voltak…..
Gratulálok a palántához.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
tildy
nagyúr
Azt mondja az embör itt, hogy lehet tudni milyen fából faragták? Gratula😉
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
EQMontoya
veterán
-
NoLF
veterán
jó egészséget, sok boldogságot!
-
ToBeY
nagyúr
Magyarország működik, 373ft az ojróah csak 368ft most néztem[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
-
ToBeY
nagyúr
válasz Tothgera30 #81480 üzenetére
Én még nyáron váltottam,akkor csak közepesen volt rossz a juró
[ Szerkesztve ]
-
ladybug
őstag
Allgemein egy kérdés, mert nem igazán értem: Mit kezdtek az euróval?
Külföldre mentek vásárolni? -> ott lehet bankkártyával is fizetni.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
NoLF
veterán
válasz ladybug #81484 üzenetére
én hozzávetőlegesen "sokat" járok külföldön, de szerintem még életemben nem váltottam valutát - vagy legalábbis nem emlékszem rá, ergo k.rva rég lehetett.
személyszerint sosem értettem, miért kellhet valakinek készpénz helyi valutában külföldön, hacsak nem olyan helyre megy, ahol köztudottan nem fogadnak el bankkártyát sehol. (esetleg taxiban, stb).
most isztambulban valahogy előfordult hogy a revolutot az egyik helyen nem fogadta el a krimó, másik kártyámon meg nem volt della, de volt a zsememben egy 10ezres. elsétáltam éjfélkor a pénzváltóhoz, ahol beváltották lírára, és söröztem tovább. tehát lényegében VAN az a helyzet, hogy egy-két sörre való helyei valuta nem árt, ha otthonhagytad a bankkártyád/nincs rajta lé
-
ladybug
őstag
válasz erdey_a #81492 üzenetére
Nagyjából én is ennyi készpénzt viszek magammal és a legtöbb helyen kártyával fizetek. Hétköznapi probléma, hogy itthon is alig van készpénz. Szerencsére szinte minden boltban le lehet venni max. 200 Eur-t a pénztárnál. Ez a marha jó dolog.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
erdey_a
addikt
válasz ladybug #81493 üzenetére
igen, ismerős az itthoni készpénzhiány. pontosabban az "apró" hiány. céges vásárlásokat (tankolás, ez-az) saját kártyával intézek és kp kapom meg, de mindig 10-20ezresekben. aztán mikor jön a futár, nem tudok adni 300 forintot, vagy ha a lányom táncóráit kellene fizetni, sosincs 8000 forint "apróm".
egy ideje kampányszerűen pár napig mindenhol 10-20ezressel fizetek és akkor egy-két hónapig vannak kisebb címletek is. ha lehetne kártyával jattolni (éljen a szerviz díj az éttermekben!), meg ezt a táncos dolgot átutalással intézni én az életben többet nem fizetnék készpénzzelVérboci
-
ladybug
őstag
válasz erdey_a #81495 üzenetére
Van még hová fejlődni…
Itt azèrt nagyon ritka az, ha készpénzzel kell fizetni.
Karácsony előtt ráírtam egy hölgyre, hogy szeretnék nála ajándékutalványt venni. Semmi gond. Emailben megbeszéltünk mindent és megadta a számlaszámát. Aztán elég későn kapcsoltam az utalás miatt, gondoltam, megnézem, tudok-e paypallal utalni. Hát volt neki, úgyhogy azzal ment az utalás.Pár hónapja egy étteremben fizettem paypallal. Az nagyon cool volt. Mindenképpen akartam ilyet csinálni.
A Corona pandémia során sok étterem áttért az online rendelésre/ fizetésre és a kiszállításra. Még jattot is tudok nekik online utalni.
A lányom jóga és röplabda óráit is online utaltuk. Sőt szerződéskötéssel indul minden ilyesmi.
Ha születésnapra gyűjtünk egy kollégának ajándékra, akkor egy személy rendez mindent és annak küldjük paypallal a pénzt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest