Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    Kiegészítésként annyi, hogy az ásványvízpalackozásból amennyit én láttam (azért az évek alatt az nem volt kevés), az alapján az ott használt technológiával kb akkora esélye van a szar minőségű palackozott víz piacra kerülésének, mint egy repülőgépkatasztrófának. Sőt, konkrétan az ott töltött idő alatt nem volt visszahívásunk. Amikor valaki a minőségre panaszkodott, minden alkalommal kiderült, hogy bontott palackról volt szó, és a tartalmának köze nem volt a gyárban palackozott tartalomhoz. Legdurvább eset, amikor a büfésnek sikerült az eredeti cimkés ásványvizes palackban tárolt hipós tisztítószert kiadni a vevőnek. De ekkora balfaszságra már egyszerűen nincs orvosság, aki ilyen szinten leszar bármilyen élelmiszer- és vegyszerbiztonsági előírást, az szinte könyörög az imént említett kaktuszért.

    Nagy vonalakban az a rendszer, hogy a palackozás előtt/alatt/után is folyamatos a minőségellenőrzés, a technológia teljesen zárt, a késztermék 48 órán keresztül karanténban van a gyártás után, miközben a belőle vett mintákból folyamatosan próbálnak csúnya dolgokat kitenyészteni. Teljes takarítás forró savval/lúggal/vízzel 48 óránként a palackozó berendezésen, és egyáltalán bármin, ami a termékkel fizikailag érintkezik, a mintákat pedig a szavatossági idő végéig őrzik.

    Ez persze az ideális eset, és nem kevés pénzbe kerül. Mindezt úgy, hogy a 1,5 literes, és hasonlóan nagy kiszerelés szinte veszteséges (a haszon a kis kiszereléseken van), és itt most a prémium-kategóriáról beszélünk, szóval azt mindenki gondolja végig, hogy a 30 Ft-os noname 1,5 l-es ásványvizek palackozásánál vajon hol spórolják meg azt a pénzt, ami miatt ennyivel olcsóbban tudják adni, és ennek függvényében tessék vásárolni...

    Hálózati vizet is vizsgáltunk egyébként rendszeresen a saját laborunkban (ahogy a piacról vett konkurens gyártók termékeit is), de arrafelé az a helyzet, hogy az artézi kutaknak köszönhetően még a csapból is ásványvíz folyik (sic), a vízművet meg legalább olyan sűrűn ellenőrizgetik, mint a palackozókat, szóval ihatatlan terméket legfeljebb akkor láttunk, amikor némelyik kolléga nagy büszkén hozott be saját kútvizet, hogy nézzük csak meg, ez milyen finom, aztán amikor a labor kaján vigyorral visszaadta neki a listát, hogy milyen coli-bacikat találtak benne, akkor mindig volt nagy sápadozás... ;] Szóval a saját kúttal óvatosan, gyerekek, nem véletlenül tisztítják, vegyszerezik szakemberek a vezetékes vizet.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák