Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz FehérHolló #57365 üzenetére

    X230 SSD-vel Win10-zel, és 4GB RAM-mal fél percnél kevesebb idő alatt bootol, minden kattintás azonnali eredményt hoz, ha akad a youtube, az azért van, mert azon kívül a lakásban két eszközön megy még fullHD-bena Netflix, és a 15 megabites adsl itt-ott már korrodált kéteres kábelei izzásig vannak hevülve, hogy mindent ki tudjanak szolgálni. Igaz, nem firefox, hanem Edge, és nincs külön vírusirtó és tűzfal, csak a beépített Windows Defender.

    Jellemzően az én gépem sem sokkal gyorsabb, persze nagy különbség nincs is, néhány generációval újabb proci, és duplaannyi ram, de hogy böngészés közben ez nem számít, az is hótbiztos.

    Szóval én a helyedben először is rászánnék 8-10k-t egy használt 120-as SSD-re, aztán újraraknám a rendszert fölösleges ballaszt nélkül. És ne jöjjön senki azzal, hogy ezt néhány évente úgyis meg kell tenni, mert ez is csak akkor igaz, ha a t. user telepakolja minden szarral, aztán már egy idő után már tényleg csak az tűnik fel, hogy nem indul, vagy haldoklik, miközben feljön egy jobb klikkes menü.

    Épp a minap adtak egyébként a kezembe egy 4 kilós szörnyet, hogy lassú, nézzem már meg, egy éve vették, újan, 300 EUR-ért, mit lehetne vele csinálni? Celeron proci, 2GB RAM, Windows10 bebootolt pár perc alatt, utána már csak néhány további perc kellett, hogy kattintani is lehessen, mire az összes össze-vissza rátelepített "ingyenes" program megküzdött a ramért. Csak vírusirtóból volt rajta kétféle, telepítettek rá "rendszeroptimalizálót" is, meg akadt pár toolbar böngészőben. Persze a tulajdonos ilyenkor mindig fel van háborodva, hogy ez mindig ilyen volt, ő aztán nem telepített semmit. Szóval mondtam, hogy nem értek ám hozzá, fogalmam sincs, mi lehet a gond, de nekem jónak tűnik, az enyém is ilyen. :U

    Szóval összefoglalásként: hagyjuk a csudába a fenti agymenést, ha akarod, megoldod, ha nem, akkor miért rontanám el az örömödet, ha élveznéd még kicsit a problémát, és lásd az előző bekezdés végét.

    p

    [ Szerkesztve ]

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák