Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raketkilla
tag
Sziasztok!
Remélem még nem ezerszer lerágott csont, de szeretném a segítségeteket kérni. Objektív vásárlás előtt állok.Canon EF 70-200mm f/4.0L USM , Őt néztem ki. Mindenhol azt olvastam róla, hogy ez egy nagyon jó objektív, és ehhez képest nem is olyan drága.
A kérdésem az lenne, mennyit nyom a latba, hogy nincs benne IS? Sajnos kétszer annyiba kerül az IS-es verzió, mint az általam kinézett ''sima''.
Eddig csak IS-es obikkal fotóztam, mondhatni viszonylag kezdő vagyok még, viszont beruháznék egy normális obira.
Tudom, ha állványról fotózok, amúgy is ajánlatos kikapcsolni az IS-t, de azért megfelelő fény viszonyok között, remélem kézből is el tudok lőni néhány képet!?
Esetleg valakinek tapasztalat ezzel az obival?
Válaszokat előre is köszönöm, ha már volt téma, egy linknek is örülnék.
Üdv
Ákos -
Raketkilla
tag
Most lehet nagy hülyeséget fogok kérdezni, de valami nagyon érdekel.
Tételezzük fel, hogy van egy kis kit obim, és a helyes expóhoz f/4 1/250 kell.
A fénymennyiség nem változik, felrakok egy vaskosabb obit, ugyanúgy f/4-re állítom a blendét, viszont gondolom, hogy egy nagyobb lencsetagokból álló eszköz, több fényt gyűjt be, így f/4-nél, ugyanahhoz az expóhoz választhatok rövidebb záridőt is. Ha ez az elképzelés is hülyeség, akkor a következő még nagyobb baromság lesz.
Van-e lehetőség, két különböző átmérőjű obi között számolni, hogy egyik a másikhoz képest mennyivel több fényt gyűjt be adott feltételek mellett, vagy ez túl hardcore matek? -
Raketkilla
tag
Ismeritek?
Gondolom sokan igen, de hátha van aki nem. Most futottam bele -
Raketkilla
tag
Engem és mindig elbizonytalanítotok A Canon 70-200 f4.0L IS nélküli verziója felé hajazok az ára miatt. Nappal, jó fényviszonyok között úgy gondolom elmenne kézből is, egyéb esetekben úgyis használok állványt, hiszen IS ide vagy oda, úgy azért jobb...
De most megint nem tudom -
Raketkilla
tag
Azta, ez nem rossz ár érte szerintem
Főleg, ha tavaly nyári, 180 Ft körül mozogna a dollár... -
Raketkilla
tag
Elsősorban régóta a szakmában lévő fotósok segítségét szeretném kérni, remélem ők ismerni fogják a felsorolt cuccokat.
Ugyanis nagyszüleimnél előkerült pár cucc:Tair 3S 4.5/300
Pentacon auto 1.8/50
Helios 44M-4 2/58Ezek közül melyik, bár leginkább a Tair-ra gondolok, használható, megéri használni egy Canos EOS 650D vázon? És ha megéri a belefeccőlt energiát, hol kapok olyan bajonettet ami alkalmassá teszik a vázamat, hogy feltekerjem rá?
[ Szerkesztve ]
-
Raketkilla
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, segítséget. Majd egy két képet felrakok az obikkal ha van akit érdekel.
-
Raketkilla
tag
-
Raketkilla
tag
Sziasztok, szerintem ez nem rossz ár egy Canon 70-200 F4.0L IS USM-ért!
-
Raketkilla
tag
Sziasztok!
Jó minőségű videót szeretnék kihozni Canon 7D vázamból. Leginkább városi felvételek, interjúkra használnám. Kellene valami normális objektív. Én egy Canon 17-55 f2.8 IS USM-re gondoltam. Ti mit gondoltok?
-
Raketkilla
tag
válasz SchumiBácsi #12784 üzenetére
Azt akarod mondani, hogy 18-55 kitemnél, nem lesz lényegesen jobb az általam kinézett obi?
Viszont kevesebb fényben jobb lesz, mégiscsak f2.8? -
Raketkilla
tag
válasz HollyBoni #12859 üzenetére
Szia(sztok), mutatnék néhány összehasonlító képet, amiket a Helios 44M-4 f2 fix 58 mm-es obimmal lőttem.
Canon EF 18-55 f3.5-5-6 IS II
Exif: 1/50, f5.6, ISO800, 55 mmHelios 44M-4
Exif: 1/50, f5.6, ISO800Ráadásnak itt egy kép, amit ugyebár a kit nem tud.
f2
Exif: 1/50, f2, ISO200A képek egy Canon EOS650D-vel készültek. Persze, nem egy profi Canon obi képminőség, de szerintem nem rossz.
Szerintetek? -
Raketkilla
tag
válasz Raketkilla #12894 üzenetére
Jah és AF milyen hangos? Videózásnál nem zavaró?
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vezetékes FEJhallgatók
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Warhammer 40.000
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Okos Otthon / Smart Home
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...