Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5 Pro teszt
- EAFC 25
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- EA Origin
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Call of Duty: Black Ops 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
jpisti
senior tag
Üdv Kedves Fórumtársak!
Egy XEROX WorkCentre 6027 beüzemelésében szeretnék segítséget kérni. Illetve a beüzemelés már megvolt csak az E-mail beállításokkal nem boldogulok. Ez a nyomtató képes azonnal villanylevélben elküldeni a beolvasott dokumentumokat, de ehhez be kellene állítani a email server-t.
Ha van rá mód akkor a meglévő gmail fiókomat szeretném ha a küldésre használná (de úgy hallottam, hogy ez nem mindig lehetséges) ha ez nem megy akkor van egy UPC-s webmail fiókom is és akkor azt használnám, méghozzá úgy, hogy a gmail-es cím legyen a válasz címnek beállítva.
Itt egy kép a server kezelőfelületéről:
A legjobb az lenne ha mezőnként átvennénk, hova mit állítsak be, hogy működjön.(a nyomtató korábban már működött, de egy garis javítás alkalmával fejbe lőtték és elszállt a beállítás. korábban valahogy a UPC-s fiókból küldött és ahogy azt fentebb is írtam a válasz cím a gmail-es volt.)
A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
jpisti
senior tag
válasz Csavarnyuzo #15353 üzenetére
Szerintem ez nekem szól, szóval:
Nem, nem szeretnék fogadni vele. de nem engedi elmenteni a beállításokat ha nincs kitöltve ez a rész.
A "Send Authenticatoin" nál ezek vannak még:
SSL/TLS beállításokat csak máshol találtam, a "Protocols" menüben van egy olyan menüpont, hogy "AirPrint" és azon belül van SSL/TSL ahol a "settings" gombra ez jön elő:A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
jpisti
senior tag
válasz jpisti #15359 üzenetére
Engedéjeztem a SSL/TSL-t, a "Send Authenticatoin"-nál beállítottam az "SMTP AUTH(Login) opciót.
Eddig az email küldések SMTP hibával nem mentek most POP hibát jelez.(a POP3 beállításokat sikerült törölni, csak a port-hoz be kellett írni az alapértelmezett 110-es értéket és így hagyta magát elmenteni)
-
jpisti
senior tag
válasz Csavarnyuzo #15362 üzenetére
-
jpisti
senior tag
válasz Csavarnyuzo #15368 üzenetére
Sikerült előtúrni a kb 1 évvel ez előtti beszélgetéseimet ahol le volt írva a UPC-s beállítás és sikerült azt beállítani. Most megint működik.
...más:
Tonert hol érdemes hozzá venni? (természetesen nem az eredeti érdekel)
-
jpisti
senior tag
válasz Csavarnyuzo #15373 üzenetére
Képet felesleges feltenni, az eddigiek pontosan jól használhatók. A konklúzió, hogy a gmail felejtős inkább a szolgáltatói mail fiókot kell használni, ez a UPC- nél a következő:
SMTP: (Alapértelmezetten nem használnak SMTP-t, szóval előtte az admin felületen be kell kapcsolni és elvileg 24 óra elteltével aktiválódik biztosan, de gyakorlatilag hamarabb is megvan)
SMTP: smtp.upcmail.hu 25-ös port,
POP3: pop3.upcmail.hu 110-es port. (ezt nem fontos beállítani!)
Felhasználói név a UPC-s mail cím, a jelszó a webmail bejelentkezési jelszó és a küldési hitelesítés SMTP auto módban.
Ha előtte be lett kapcsolva véletlenül az SSL/TLS a nyomtató admin felületén (Properties->Security->SSL/TLS Server Communication) akkor azt ki kell kapcsolni!Ha nem megy akkor hívni kell a UPC-t mert náluk is lehet hiba (az esetemben volt is) amit nekik kell megoldani.
(a nyomtató admin felületére természetesen úgy jut az ember, hogy egy böngésző címsorába begépeli a nyomtató helyi IP címét, de ezt már szerintem mindenki tudja)
-
jpisti
senior tag
Üdv kedves fórumtársak!
Ismét gondom van a Xerox WorkCentre 6027-es multi gépemmel. Vettem bele utángyártott festékkazettákat és amikor betettem azokat akkor "CRUM" hibát jelzett a gép kijelzőjén a fekete kazettánál! Amikor megnéztem a nyomtató setup felületén a státusz oldalt akkor minden kazettánál ugyanazt a hibaüzenetet láttam: "Replace the Yellow (Black; Magenta; Cyan) Cartridge Now" ...értelem szerűen négy bejegyzés volt különböző szín megjelöléssel, és a festékszinteknél egyiknél se volt kijelzés.
(a hibakódok 009-950 (-951; -952; 953) voltak)
Felvettem a kapcsolatot a forgalmazóval (abctoner.hu) és már másnapra küldtek is egy szett csere kazettát, de azokkal is hiba volt csak nem ugyan olyan! A csere kazettákkal már "CRUM ID" hiba volt a kijelzőn és a setup oldalon a: "This Yellow (Magenta; Cyan; Balck) Cartridge cannot be used. (ID Error)" volt olvasható 093-960 (-961; -962; -926) hibakódokkal.Ismét felvettem a kapcsolatot a forgalmazóval de még várom a válaszukat. Addig is megkérdezném, hogy valaki tapasztalt-e már hasonló hibát, illetve szerintetek kétszer is hibás kazettát küldhettek?
Sajnos mivel még a vásárláskor kapott demo kazetták voltak benne és azokon nincs chip, ezért már nem is ismeri fel a régi fekete kazettát, és "093-973:The Black Cartridge is not inserted." hibát jelez (a többit még talán igen, mert a fekete kazetta hibája után megállhatott az indítási folyamat és azokat nem nullázhatta. /szerintem/
A gáz az, hogy így egyáltalán nem is használható még scannelésre sem, mert a bekapcsolásnál kéri a fekete kazetta behelyezését.[ Szerkesztve ]
-
jpisti
senior tag
Üdv minden kedves segítőkész topiklakónak!
(az azonnali informatikai kérdések topikban tettem fel ezt a kérdést de talán ez ide jobban vág. ...és válasz is hamarabb lesz)
Mivel nem találtam azonnali nyomtatós topikot ezért ide szeretném beírni a kérdésemet.
Adott egy Xerox WorkCentre 6027-es multifunkciós gép ami tud e-mailben is küldeni adatot. Ennek a beállításához szeretnék segítséget kérni. Két mail címem van, egy gmail-es és egy hotmail-es. Ezek közül szeretném az egyiket beállítani, hogy a scannelt anyagok levélben is küldhetőek legyenek.
Amikor megvettem a gépet (5-6 éve legalább) akkor nagy nehezen sikerült egy UPC-s maillel összehangolni ami működött is addig amíg a UPC bele nem állt a földbe. (akkor a gmailt is próbáltam, de az valamiért nem sikerült) Viszont már nem emlékszem a beállítás menetére.
Ha valaki tudna segíteni ebben az nagyon jó lenne.
Várom a vállalkozók jelentkezését, akár itt, akár telefonon, bármilyen megoldásra nyitott vagyok.
Előre is köszönöm a segítőkészségeteket!A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
jpisti
senior tag
válasz Csavarnyuzo #16965 üzenetére
Hálás köszönetem!
...még nem volt időm megcsinálni, de azért kicsit utána olvastam és szerintem nem lesz baj, de majd beszámolok.A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
jpisti
senior tag
Még egyszer köszi!
Sikerült megtalálni a Xerox-os leírást (nem is értem, hogy eddig miért nem jutott az eszembe) és az alapján egyből sikerült beállítani.A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
jpisti
senior tag
...akkor ismét, de most egy másik Xerox gépbe tört bele a bicskám. Szóval, adott egy WorkCentre 3215-ös szintén multi gép ami hasonló képességekkel bír mint a 6027-es csak nem színes, illetve a beállítási lehetőségei kicsit másabbak.
Sajnos ehhez nem találtam semmilyen típusspecifikus leírást a gmail beállításához. (annak idején erre is be tudtam állítani a UPC-s emailt, de a gmail-t már sajnos nem. Ennek a beállításában is szeretnék tanácsokat és segítséget kérni.
Találtam hozzá magyar nyelvű leírást is: https://download.support.xerox.com/pub/docs/WC3215/userdocs/any-os/hu/WorkCentre_3215_3225_UG_HU.pdf
Ahogy nézem az ssl/tsl beállításokkal lehet a baj. A6027-esnél ez másabb, illetve több lehetőség van, pl a gmail-nál a STARTTLS lehetőséget kell választani, de ennél ilyen nincs.
Vajon lehetséges hogy a 3215-re nem is lehetséges gmail fiókot konfigurálni? Talán ezért sincs olyan specifikus leírás a neten, mint ami a 6027-eshez létezik? Amennyiben ez a helyzet, tudnátok ajánlani olyan mail szolgáltatót akivel működhet a dolog?A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
jpisti
senior tag
válasz Csavarnyuzo #16982 üzenetére
...sajnos UPC árva lévén a Vodához kerültem akinek viszont nincs e-mail szolgáltatása...
-
jpisti
senior tag
válasz jpisti #16983 üzenetére
...szóval a kérdés még mindig: van olyan ingyenes e-mail szolgáltató aki nem STARTTLS hanem a régebbi SSL/TLS titkosítást használja még?
Sajnos a gmail és a hotmail kilőve, mert ezek SARTTLS rendszerűek.
Az is jó lenne ha nem kellene x naponta bejelentkezni ahhoz, hogy megmaradjon a fiók. ...hiszen csak küldésre használnám, a scannerhez.A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
jpisti
senior tag
válasz jpisti #16984 üzenetére
Utána néztem, és úgy tűnik, hogy a yahoo levelezésénél nincs SARTTLS csak SSL és TLS. Létrehoztam egy fiókot, csak az a baj, hogy a nyomtató tőlem 220km-re van... Szóval akad némi nehézség a konfigurációban.
Majd referálok az eredményről.[ Szerkesztve ]
-
jpisti
senior tag
válasz jpisti #16986 üzenetére
Sikerült a Yahoo fiókot beállítani, de valami még mindig nem kerek a nyomtatónál. Mivel messze vagyok a nyomtatótól, így csak TeamViewer-rel fértem hozzá.
A Yahoo-nál lehet úgynevezett alkalmazásjelszavakat generálni a kevésbé biztonságos alkalmazásokhoz (pl.: az Outlook is ilyen) szóval csináltam ilyen jelszót külön az smtp és külön a pop3 beállításhoz is. Amikor beállítottam mindent akkor a 3215-ös beállításainál van egy olyan funkció, hogy smtp beállítások tesztelése. Itt a szerverhez csatlakozás sikerül, a bejelentkezés is de az e-mail küldése nem. (a pop3 azért van beállítva. mert a nyomtató beállításainál van egy olyan is, hogy "SMTP requires pop3 before SMTP authentication" és mivel nem tudtam biztosan, hogy ez kell-e ezért ezt is beálítottam. ...de amikor csak az SMTP volt beállítva, akkor is a szervert megtalálta és be is tudott jelentkezni, de a küldés nem ment.)
Mivel lehetne még próbálkozni?A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
jpisti
senior tag
válasz Csavarnyuzo #16988 üzenetére
Igen, az Outlook tökéletesen működik vele. Hamarosan csinálok egy teljes fejlövést a nyomtatónál és előröl kezdem a beállítást, mert egyébként is kicsit furán működik...
Egyébként a xerox helpdesk-je is válaszolt és küldtek valami beállítási javaslatot gmail-re . Mondjuk ebben is szerepel a STARTTLS, de ez elméletileg szeptember 15.-én publikált dokumentum és a WC3215-3225 gépekre vonatkozik.A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
jpisti
senior tag
válasz jpisti #16989 üzenetére
Sikerült megoldani, és a gmail-el!!!!
A lényeg (amellett, hogy a Xerox dokumentációja is egy fos!) nem szükséges a STARTTLS megy sima SSL-el is, csak akkor az smtp-re nem az 587-es portot hanem a 465-ös portot kell beállítani!
(A yahoo-val sajnos nem sikerült dűlőre jutni. Ott megmaradt, hogy a szervert megtalálta de a bejelentkezés sem ment csak nagy néha, de a teszt e-mail küldésbe mindig belesült)A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen notebookot vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs