Új hozzászólás Aktív témák

  • Yushchenko

    őstag

    válasz tkazmer #1386 üzenetére

    Olaszok sehol nem beszélnek nyelveket, ez alap. Egyébként egy barátunkhoz mennénk, akivel jelenleg lakunk(erasmus diák), és beszél angolul :DDD . Nagy ritkaság ez!
    Ez a kezdő vezető jogos, de én pl. Budapesten tanultam vezetni, és miután meg lett a jogosítványom(5 éve) én azóta vezetek is. Ilyen megközelítésből kezdő vezető is vezethet Bp-en. Viszont vidéki rokonaink, akik 20 éves rutinnal rendelkeznek, de csak a saját falujukon belül, illetve a havi bevásárláson kívül ("megyünk a tescoba debrecenbe" esetleg a "megyünk az oroszokhoz benzinért") sehova se mennek, na ők pl. teljesen meghaltak mikor Bp-re kellett jönni.

    Nyelv dologhoz annyit, hogy én amikor kijöttem Szlovéniába nem gondoltam volna, hogy ennyire jól beszélnek nyelveket. Itt a 2 idegennyelv ismerete az alap. Beszéltem a barátnőmmel egy mini ABC-ben magyarul, mire megszólal a 60 év körüli néni a pultban, hogy "Hello! Can I help you?". Egyszer pedig egy kommunális munkás (utcaseprő) adott nekem útbaigazítás ugyancsak angol nyelven! Ehhez képest Kö-Ki BKV pénztárban a Ferihegyről bejövő turistáknak csak mutogatva tudnak jegyet kiadni... Igaz itt a min. fizetés 562 euró nettó.

Új hozzászólás Aktív témák