Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz smkb #7991 üzenetére

    A GTX 460 SE gyorsabb lesz a 768 MB-nál. Konkurenciája pedig nem lesz, mert a GTX 460 1 GB megy a HD 6850 ellen, míg a HD 6870 ellen a GTX 470 van. Ezt a tesztünkből látszik, hogy miért. Egyszerűen ilyen a teljesítménye. A GTX 460 768 MB ellen nincs semmilyen Radeon, az a kártya csak arra jó, hogy kannibálízalja a GTS 450 eladásait. Nem viccből érkezik az SE modell. Oka van annak, hogy ezt meg kell lépni.

    Nem a lapkákat ad el a TSMC, hanem a waffert. Egy wafferen pedig le lehet számolni a GPU-k számát. Olyan esetlben persze nem kell fizetni, ha a TSMC alkalmatlan chipet chinál, de mivel a 40 nm-es technológiával a TSMC szerint olyan kevis hiba van, mint a 65 nm-esen, így ilyen probléma nagyon ritkán áll fent.

    Mivel a TSMC-nek is költség a waferek gyártása, 10%-nál nagyobb árkülönbség nem lehet. Ezt nem engedheti meg a bárgyártó, hiszen a kapacitás szempontjából az NV nem használ sokkal többet, mint az AMD. Sőt az AMD már többet használ, hiszen már készülnek a 40-es LP-n a Bobcat magok. Ezért számolnak az elemzők 5000-5500 dolláros waferrállal, mert sok különbség nem lehet. Ahhoz, hogy az NV annyira olcsón gyártson, mint az AMD 60%-kkal olcsóbban kell kapnia a wafereket. Ha te ezt komolyan gondolod, hogy reális, akkor nincs miről beszélni. :)

    Egyébként az 5000 dolláros waferárral 100%-os kihozatal mellett az egyéb komponenseket beszámolva 120 dollárra jön ki a GTX 460 768 MB. Ha 60%-kal kisebb lenne a waferár, akkor az NV termékekként 20 dollárt nyerne, vagyis tök felesleges lenne a terméket lecserélni az SE modellel, mert csak a fejlesztési költség áll benne. Sőt a GTS 450 árát is 100 dollár alá lehetne vinni, így az még jobb alternatíva lehetne, de ezt valamiért nem játsszák meg. Talán azért, mert nem kapják meg a wafereket 60%-kal olcsóbban. :) Jelen esetben az a fikció, hogy a TSMC sokkal olcsóbban gyártat az NV-nek. A 10%-kal pedig sokra nem lehet menni, az maximum 2-3 dolláros csökkenés termékeként.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák