Új hozzászólás Aktív témák

  • rocket

    nagyúr

    Megjott az elso slide :)

    Kivetelesen vannak jo pontok:
    "World's Fastest Performance"
    ez nem ennyire egyertelmu azert, ha ~20%-kal gyorsabb mint az HD5870, de ~65%-kal nagyobb a GPU akkor a zold pipa helyett inkabb 3 piros lefele mutato ujjal kellett volna jelolni, raadasul regota nem titok, hogy az AMD a 2 kisebb DIE strategian van a topon, igy a HD5970-hez kellett volna hasonlitani ami egy VGA-nak szamit, mint a GTX480 is :)

    "DirectX11 with fast tessellation"
    ezt jol irjak, az AMD-t elfogjak soporni a 6. generacios tesszelaciojukkal egyutt, kerdes az mennyire tudjak majd meggyozni a jatekokat fejlesztoket, hogy az o altaluk elkepzelt a helyes irany. (ez az ami ugye az AMD-nek nem sikerult eveken keresztul az R600-zal)

    "Interactive Ray Tracing"
    ez egy kirakat feature lesz meg nagyon sokaig, jol emlekszem 0.62 fps-el futott a Bugatti demo a leggyorsabb Tesla Fermivel, igy talan a GTX480 eleri majd a 0.69fps-t)

    "Advanced Physics Effects"
    ezt jol irjak, az AMD a szines grafikonokon tancol a temaban, addig ok a PhysX-et mint brand elterjedte tettek, meg ugyis, hogy a CUDA-hoz van kotve, ha van eszuk akkor az utolso pillanatban majd portaljak OpenCL-re, es mivel a brand a GF kartyakhoz lesz kozve a felhasznalok tobbsegenel, igy jol johetnek ki a tortenetbol.

    "Stereoscopic 3D Gaming"
    ismet egy pont ahol az AMD elaludt, es majd futhatnak a fapados megoldasukkal a konkurencia utan.

    "Multi-Monitor Stereo Gaming"
    kellett valami valasz az AMD EyeFinity-re :)

    "GPU computing"
    CUDA-t az AMD (es Intel se) azert nem tamogatja, mert ha elterjed az NV kedve szerint iranyithatna a torteneseket.

    Sok a gond a GF100 kartyakkal, es lesz is meg, meg a kisebb verziok is messze vannak, de Q3-Q4 nagy valoszibuseggel mar nem az AMD-rol fog szolni (max. a pletykak altal gerjesztett szappanopera a nextgen architekturarol), nagy valoszinuseggel addigra mar csak a diszkont arasitas marad az AMD-nek utolso felhasznalhato "fegyverkent".

    Ahoz kepest mennyire levolt irva a Fermi nehany honapja, meg, hogy ez nem jatekos GPU eleg jonak tunik a helyzete ha a kezdeti nehezsegeken atlendulnek (ami ugye elobb-utobb be fog kovetkezni), mivel a GPU 2 piacon indul, igy eleg sok lehetosege van az NV-nek GF vonalon, eljatszhatja az RV770 fele "adjuk olcson strategiat" (ennek mondjuk a joval erosebb brand es feature lista miatt nem sok ertelme lenne) amivel ugye az AMD-t is hasonlo lepesre kenyszeriti ami nem tenne jot a cegnek mert a milliard $-os addosagait torleszteni kell, mig az NV-nek nincs adossaga, csak egy csomo keszpenze.

    Nagy az esely ra az AMD visszater majd az RV770 elotti idokbe, aminek biztos nem fognak orulni, es mivel kivannak szolgaltatva a TSMC/GF-nek, igy nem ugy fognak alakulni a dolgok ahogy azt ok szeretnek.

    Mindenesetre ha csak nem sul el vegul valami R600-kent a dolog, akkor igen jo helyzetben lesz az NV ahoz kepest amiben volt, persze a regi szep idok amikor az ATi szerencsetlenkedese miatt kamion szamra jott a profit nem varhato, de elorelepes a jelenlegi helyzethez kepest mindenkeppen lesz, es mindezt ugy, hogy allitolag nem erdekli oket a GF vonal mar, es a GF100 is inkabb egy GPGPU. (ez volt a no1. slager rola ;] )

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

Új hozzászólás Aktív témák