Új hozzászólás Aktív témák

  • Puma K

    veterán

    válasz keIdor #92979 üzenetére

    Nem akku idő bajnok telefont kerestem, hanem egy a mostani Meizu Pro 7-től esetleg kisebb és használatra még simább élményt adó mobilt.

    Ennek a kettő kritériumnak megfelelt az S10e.

    A Meizu egy esetben akad meg egy pillanatra amikor Google Play-ben a telepített programokat kell betöltenie. Ott a Samsung gondolkodás nélkül megy tovább. Ezen az egy számomra emlékezetes és állandó eseten felül a Meizu sem gondolkodik el adott folyamatoknál, de a Samsung ettől még érezhetően gyorsabb használat közben.

    Viszont teljesen azonos használati mód mellett mint ahogy a Meizu Pro 7-et használtam ez a Samsung S10e látványosabban jobban merül.

    Mind a két esetben:

    - 2db SIM kártya (egyik 4G/LTE-re állítva, a másik 2G-re)
    - kézi fényerőállítás úgy hogy nagyon max 80%-nál nem szoktam jobban felvenni, de inkább 50-60%-on használom
    - némi telefonálgatás
    - állandó mobilnet kapcsolat maximum 4G LTE sebességgel (havi 17GB adatforgalom)
    - autózás ideje alatt BT-ról zenelejátszás Firefox-ból youtube-ot megnyitva asztali nézetben, hogy le tudjam zárni a kijelzőt úgy hogy ne álljon meg a zene
    - Messenger pötyögés némi Facebook-kal kiegészítve
    - ritkábban e-mail nézés-pötyögés
    - csekély mértékű fotózás

    Instagram, WhatsApp, TikTok meg a többi ilyen appokat nem is használok.

    Nem nyomkodom állandó jelleggel a telefonomat.

    A fent részletezett használat mellett tapasztaltam azt, hogy reggel mikor magamhoz veszem az S10e-t 100%-os akku-val majd használom ahogy a korábbi Pro 7-et akkor nap közben látom, hogy megy le az akku szintje...

    ... majd 15:50-kor a munkaidőm végén azt látom, hogy 38%-on van az akkuja... hazaérve autós zenelejátszás és igen csekély használat mellett meg azt látom, hogy még tovább merült és 32%-on van a telefon.

    Ezzel szemben a Meizu ilyenkor a dupláját simán szokta mutatni %-ban azaz 50% felett van bőven de nem ritka a 70% körüli akkuszint ha a munkaidőm vége felé 15:50-kor külön ránézek a telefon töltöttségi szintjére. Pedig közben használtam és nem csak lefelé fordítva pihent.

    Nekem azaz érdekes, hogy a Meizu régebbi Android 7-et használ és ugyan csak 100mAh-val, de kisebb is az akkuja. Sőt a procija is dupla akkora csíkszélességen készült mint a Samsungé. Időben meg 2 év van a két telefon között és mégis mobilisabb a régi.

    Írták az S20 és az S10e topikjaiban, hogy még tanulási időszakban van a telefon.... :U és így az akku is jobban merülhet. De ez nekem új.

    Nem lehet, hogy inkább azt a részét kéne kikapcsolni ami nézegeti a használati módot és jegyezget, hogy aha most ennyi ideig volt BT használat és mobilnet meg app futtatás, ennyi ideig telefonált kihangosítva stb-stb...?

    Tegnap megint végig mentem a telefonon lévő programokon... minden egyes általam telepített vagy már a telefonon lévő programot és a gyáriakat is -aszerint hogy mi volt az- korlátoztam csak Wi-Fi-re vagy teljesen elvettem a lehetőségét, hogy hálózatra csatlakozzon. Ugyan úgy korlátoztam a háttérben történő akku használatot is. Sőt a névjegyzék, helymeghatározás, kamera stb-stb hozzáférést is korlátoztam adott programoknál.

    Naivan azt gondoltam, hogy akkuidőben legalább hozza azt a szintet vagy ha nem egy picivel jobbat az S10e mint a Pro 7...

    [ Szerkesztve ]

    "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Új hozzászólás Aktív témák