Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz akoska07 #89724 üzenetére

    Soha egy cég sem húzott elő a semmiből hardvert. Ezek mindig előjönnek, hogy majd mindjárt reagálnak rá, mert a fiók mélyén ott a cucc, de aztán sose lesz belőle semmi.

    (#89726) keldorpapa88: Létezik ipari kémkedés, csak a chipfejlesztés tekintetében ez azért haszontalan, mert 4 év lemásolni valamit, tehát lekémkedheted, de jobban jársz, ha saját implementációt fejlesztesz, mert az nem 4 év múlva jöhet.
    Kartelezés sincs. Tök egyszerű a helyzet. Az évtized elejéhez képest a wafer, drágább a fejlesztés, és feleakkora a piac. Az egyik gyártó lép a magasabb árakkal, a másik meg leköveti. Maga a VGA-piac nem kritikus fontosságú, mert folyamatosan szűkül, és a teljes GPU-piacnak csak a 30%-át teszi ki. Ha kritikus fontosságú szegmens lenne, akkor lenne erősebb verseny, mert számítanak a részesedés.

    Nem a csóróságon múlik ez, hanem azon, hogy a gyártandó 7 nm-es lapkák egy része képes-e vagy nagy volumenű, vagy nagy nyereségű piacot célozni. Az AMD számára ez azért nem akkora baj, mert a Zen 2 chiplet megy a PC-kbe, illetve a szerverekben. A PC volumenben, míg a szerver nyereségben erős. És még a realizálható volumen sem rossz. Az NV nem gyárt processzort, így nekik csak a GPU-piac lehet realitás, de az volumenben nagyon elmarad a CPU-któl, tehát csak úgy tudnak a első körösen a TSMC-nél gyártatni, ha lemondanak a nyereségük jó részéről. Mivel ez nem cél, így marad a várakozás, amikor már nem olyan drága a wafer, vagy mennek a Samsunghoz.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák