Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz TTomax #88589 üzenetére

    A június vége előtti driver olyan 6-12%-kal lassabb volt. Aztán jött egy gyorsabb driver, aminek a teljesítményét látod a tesztekben.

    A tuningra alkalmas driver csak tegnap este érkezett meg, szóval azzal nem volt tapasztalatunk. Annyit tudunk, hogy az AMD ki fog adni egy útmutatót hozzá, mert az új PowerTune rendszer miatt lószart sem ér az órajel emelgetése. A PowerTune határokat kell jól belőni, és ez eléggé bonyolult. Leginkább akkor nyersz sebességet, ha csökkented ezeknek a határok között a feszültségkülönbséget. Azzal, hogy felnyomod az órajelet mondjuk 2100 MHz-re nem sokat érsz el. Megteheted, de a hardver nem fogja beállítani.
    A rendszer hasonló ahhoz, amit a Ryzennél alkalmaznak. A hardver egyszerűen egy igen magas órajeltartományban működik, és a hűtés, illetve a környezeti hőmérséklet függvényében önmagát tuningolja a tartomány maximumáig. Tehát ahogy a 3000-es Ryzennél, úgy itt is akkor érsz el inkább előnyt, ha hagyod a beállításokat alapon, és veszel egy jobb hűtőt rá. Azzal a Ryzennél +15%-ot is lehet nyerni, azt nem tudni, hogy a Radeonnál mennyit, majd a custom modelleknél kiderül.

    Lock amúgy egyik hardveren sincs, csak ahogy írtam, hiába állítod be a 2100 MHz-et, ha nincs meg a feltétele a környezeti hőmérsékletben, akkor a hardver nem fogja beállítani.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák