Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Dikri #7161 üzenetére

    Nem, az XP maximum 3.5GB-ot fog látni.

    Ezt olvasd el, h megértsd mi a különbség 32bites, és 64bites operációs rendszerek közt:
    http://logout.hu/cikk/a_windows_xp_32_bit_memoriakezelese/teljes.html

    De miért használsz még XP-t?
    Ez a konfiguráció Win7 alatt jobban teljesítene.
    Valamivel a notin nem kompatibilis a Win7 64bit?
    Alapesetben minden eszközhöz fel fogja ismerni a drivereket, ha esetleg valamihez nem, akkor majd ráérsz ahhoz keresni drivert akkor, ha valóban szükséges.

    A mini PCI-E csatlakozó egyféle van, úgyhogy azzal nagyon nem tudsz mellélőni, de ezért mondtam, h mielőtt elkezdesz keresgélni, vedd le a gép hátulját, és nézd meg, hogy is néz ki valójában.
    A wi-fi kártya lehet akár 3 csatlakozós is, de annál majd értelem szerűen csak kettő csatira kell dugni a vezetékeket. Így 450-es N-es Wi-firől ne álmodj. ;]
    Wi-Fi-vel kapcsolatban érdeklődhetsz még a másik notis topicban is:
    http://itcafe.hu/tema/azonnali_notebookos_kerdesek_oraja/friss.html
    De tudtommal csereberélhetők, az n-esek egy jó része már 3 antennás, de ilyen esetekben is fel lehet őket használni, de csak kettőre kell rádugni a csatikat. Értelem szerűen az adott moduloknál meg van határozva, h melyik kettőre.
    Ettől függetlenül én is 2 antennásat keresnék. :K

    Proci ügyben pedig úgy van, ahogy Tenken is írta.
    Én kihagytam ezt, mert gondoltam, nem lényeg, de valóban úgy van.
    Ha a BIOS nem tartalmazza a CPU-mikrokódot, akkor a CPU nem indul el. Némely gyártó belerakja a BIOS-ba az adott chipset összes processzorának a mikrokódját, de vannak gyártók, amelyek csak azokat, amely(ekk)el a notebookot forgalmazzák.
    És valóban, angol nyelvű fórumokat szoktam én is átböngészni ilyen esetekben keresve infót, h milyen processzorokat cserélgettek a gépben, de beláthatod, h ennyire alaposan senki nem fogja helyetted átnyálazni az internet bugyrait Google első 10 találatánál nagyobb mélységben.
    A BIOS ez irányú frissítése inkább asztali lapoknál jellemző, ha egy notit kiadnak, utána már ritka az olyan BIOS frissítés, amit csak azért adnának ki, h újabb CPU mikrokódokat tartalmazzon.

    Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Új hozzászólás Aktív témák