Új hozzászólás Aktív témák

  • Solfrutta

    tag

    Sziasztok!

    Nemrég sikerült olcsón hozzájutni egy ASUS X53S géphez, ezt szeretném most fejleszteni. A gép pontos típusa X53SC-SX412D, és K53SC alaplap van benne, legfrissebb BIOS-szal.

    Gyárilag egy Pentium B950 proci van benne, ami 35W TDP-s. Gyárilag árulták i5 2430M-mel, meg i7 2670QM-mel is ezeket a gépeket. Az i5-tel kapcsolatban biztos vagyok, hogy működne a dolog, szintén 35W TDP, ezeket nézegettem főleg, teljesítményben is elég lenne. Gondolom egy i5 2540M-mel se lenne gond.
    Az i7 csak azért merült fel, mert lehet tudnék jó áron szerezni, viszont az már 45W TDP. Vajon az i7-es gépekben más a hűtés? Erről nem nagyon találtam semmit a neten. Tapasztalatok?

    Ramot is bővítenék, főleg a Dual Channel miatt, persze akkor már dupláznék is a gyári 4 gigárol 8-ra. Mennyire háklisak ezek a gépek a ramtípusra? Nem keverném a gyárival, két új modult akarok venni. Érdemes mondjuk ilyen Kingston-ASUS ramot venni, vagy bármi egyszerű is megteszi? KIT-eket nem nagyon találtam, két egyforma modullal működne-e rendesen?

    SSD-t is szeretnék, ugyan csak SATAII a lap, de sokat dobna az 5400-as vinyóhoz képest. Már ki is választottam magamnak egy Intel 535-öt, ezzel nincs is gond. A vinyó menne a DVD meghajtó helyére keretbe, valakinek tapasztalata ezzel a típussal ilyen téren?

    A válaszokat előre is köszönöm! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák