Új hozzászólás Aktív témák

  • csiles

    csendes tag

    válasz st3v3np3t3r #20794 üzenetére

    Üdv, tegnap belefutottam én is egy ilyenbe.. 2018-as HP 255 G5 gyári töltőjével (45W-os, de létezik hozzá 65W-os is). Az aksija nem a legjobb már, de még bírja (kb 1,5 órát). Töltőjével a 4 szál 0.99 Ghz-en ment max, nem mozdult sehova. A bázis órajele 2.2 Ghz, ami turbóval 2.5 GHz.. Mikor lehúztam a töltőt, egyből magához tért, 2.48 Ghz volt amit láttam maxnak.
    A BIOS-ban sok lehetőség nincs, egyet láttam, ami a töltéshez lehet köze, ezt elnevezték: "Battery Remaining Time" és "Disabled"-re volt állítva.
    A súgója ezt írja róla: "This item enables or disables the reporting of battery remaining time from the bios to the operating system. If disabled, the operating system displays battery life in a percentage only."
    Átállítottam a kapcsolóját "Enabled"-re, mentés után restart. Felállt a rendszer, majd indítottam valamit, hogy lássam a proci kilengéseket. Rádugtam a töltőjét (gyári 45W-os), s a korlát nem jött vissza..
    Proci korláttal még SSD-vel is baszott lassú volt a gép (HDD-vel és 4 GB Rammal hozták hozzám a gépet), kiselejtezték, mert nem tudtak mit kezdeni vele.. Mondjuk én is csak most találkoztam ilyennel először.. A gép meg 2018.02.12-én született.. Merthogy a BIOS-ában ez (is) benne van.. LooL.
    Kapott egy új SSD-t, +4 GB Ramot (= 8 GB), meg egy frissen telepített Win10-et, most jól működik, megvan a sebessége is.

Új hozzászólás Aktív témák