Új hozzászólás Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    Üdv.

    Volna egy kérdésem, mely kicsit összetett, ezért bátorkodtam ide írni.

    Lenne egy lassan fél éve húzódó problémám. Adott egy 2010. augusztusáig garanciás ASUS M51VA. Karácsony környékén Win7 alatt előjött az a hiba, hogy a gép csontrafagyott. Se kékhalál, se értelmes hibabejegyzés az Eseménynaplóban semmi. Ekkor újraraktam a Win7-et, ugyan úgy fagyás. Régen Vista volt rajta, akkor nem volt gond, szintén fagyás. Volt mindkét oprendszerrel, hogy semmi drivert, volt, hogy a Win saját drivert, volt, hogy az ASUS legújabb drivereit, volt legújabb gyártói driver, szóval tényleg kipróbálgattam pár dolgot. BIOS-ból az összes kiadott verzió megjárta már a gépemet. Az eredmény pedig, hogy mindig fagyott a gép.

    Ekkor arra jutottunk egy másik topikban, hogy hadver hiba. Memtest futott két napig, HDD ellenőrzés is volt, Everest stabilitásteszt is volt, hogy egy napig ment, de semmi. Ezzel szemben van, hogy bekapcsolom a gépet és 10 perc netezés után fagyott le. Arra jutottam, hogy akkor nem tesztelhető hardver probléma.

    Mivel ez egy noti, sok dolgot nem tudtam rajta szétszedni gari vesztés nélkül, egyedül a memóriákat tudtam pakolgatni. És itt jönnek az érdekes dolgok. 2*2GB van a gépben, és bármely modul van egyedül bármelyik ram foglalatban, megy a gép tökéletesen, nincs fagyás. Ezek szerint a memóriák rendben vannak, és a foglalatok is. Azonban ha a 2 memória együtt van, teljesen mindegy, hogy melyik melyik foglalatban fagyás van. A memóriák amúgy 2db Hynix HYMP125S64CP8-S6 . Ekkor mi lehet a gond?

    Illetve még garanciás a gép gondoltam, hogy visszaküldöm szenvedjenek velül ők egy kicsit. De van, hogy 1 napig megy folyamatosan a gép és nincs fagyás máskor meg 5 perc után fagy. Nem-e állhat fent az a helyzet, hogy bekapcsolják, fut fél órát, nincs vele gond és visszaküldik, hogy rendben van a noti? Hogyan tudnám alátámasztani az eddigi tapasztalataimat - ami kb 6 hónap termése amúgy - vagy miként lehetek biztos abban, hogy letesztelik rendesen a szerízben?

    Akinek bármilyen ötlete lenne a témához nagyon megköszönném a javaslatát, véleményét, ötletét! :R

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Új hozzászólás Aktív témák