Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Á, én csak "tiszteletbeli" doktor vagyok (illetve voltam). Csak annyit tanítottak meg nekem a munkavezetői elsősegély-tréningen a gégemetszésről, hogy lehetőleg ne csináljam, bármekkora 'divat' is lett Hollywood-ban. Mert vagy megnémítom, vagy légmelle lesz a szerencsétlennek.
Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd
-
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Nem hiszem, hogy ő lesz. Talán ideiglenes ügyvivőnek megválasztják, de szerintem a részvényesek zöme szívesebben látja a játékfejlesztés, semmint a cég élén. Iwata több szempontból jobb vezetői alkat volt. Eleve fiatal volt, mikor kinevezték a cég élére, de egyébként is jóval fiatalabb Miyamotónál (7) és a másik nagy öregnél, Takedánál (11) is. Jól beszélt angolul és a pénzügyekhez is jól értett, de úgy általában véve is jó kiállású, karizmatikus ember volt. Miyamoto szerintem tökéletes kiegészítője volt, mint fontos háttérember, de egyrészt eléggé elszaladt már felette is az idő, másrészt a részvényesek is kihasználhatják az alkalmat arra, hogy elkanyarodjanak valamelyest az Iwata által kijelölt úttól és kicsit 'kommerszebbé' tegyék a céget. Miyamoto inkább a konzervatív nintendós értékek letéteményese, ezért is lehet jó ellensúlya egy esetlegesen modernebb szemléletű vezetőnek. Amíg nem nyugdíjazzák, addig fontos embere maradhat a cégnek, de a kulcsokat nem fogják szerintem a kezébe nyomni. Ezt megtehették volna korábban is, Yamauchi halála után, de akkor sem őt választották, feltehetően nem ok nélkül.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz bagszi_lucas #897 üzenetére
Érdekes volt, köszönjük
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Holnaptól keményen dolgozó kisember leszek, úgyhogy valószínű csak hébe-hóba lesz alkalmam a fórumot látogatni. Az utóbbi időben is kicsit pörgősebb időszakom volt, de most tartósabban elkerülök majd a monitor elől. Ez persze nem jelenti azt, hogy mostantól szabadon rendetlenkedhettek.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
3 és fél év kihagyás után, a milliomos playboy-ok gondtalan életét hátrahagyva ma újra visszavezettem magam a munka világába. Furcsa volt újra elszerződni valahová, meg újra melós ruhát húzni, de kellemes nosztalgikus élmények rohantak meg. Négy éve nem vezettem targoncát, de két kör után olyan volt, mintha csak tegnap hagytam volna a helyén. Ez az első egy rövidített műszak volt, főleg egy halom oktatási anyagon rágtam csak át magam, ami kötelező ilyen helyeken. A hétvégén szabad vagyok, aztán hétfőtől nagyüzem.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Egy podcast-ba hívták meg, ahol arról beszélt, hogy a Nintendónak ráfizetés rengeteg játéknál a lokalizáció. Szokták látni a rajongók kéréseit, de sok játéknál csak veszteséget termelnének, ha más - nyugati - nyelvekre is átültetnék. Szerinte a Xenoblade X is ilyen "nullás" játék lesz, mert a rengeteg fordítás/szinkron elviszi a hasznot róla.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Mondjuk ezeket érdekes is lesz végigjátszani gép nélkül... Nekem egy Wii U befigyel majd az ősszel, ezen kívül már csak a PC építés gondolatával játszom. Talán az NX még bekavarhat, de jó stratégiák csak PC-re jönnek sajnos.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Maximum megoldják majd mással, szerintem így vagy úgy, de folytatni fogják a Direct-eket. Egyébként ahogy olvasom, már egy párszor jelölték az úriembert fontos vezetői posztra a cégnél, már maga Yamauchi is. Való igaz, nem egy showman típusnak tűnik, inkább afféle számok embere, aki leginkább a háttérben mozog otthonosan.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
A wikipédia kapcsolatba hozza metroid-játékokkal is. Megnéztem a Metroid Prime End Credits-részét, ott említve van, igaz "csak" a Special Thanks részben (bár ott a legelső helyen, 2:20-nál)
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz Dr.F.E.R.I. #1027 üzenetére
Úgy tűnik, nem tapogatóztunk annyira rossz felé. A hírek szerint 1 évre választották.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz Sirandrish #1046 üzenetére
A láncdohányzás is kimondottan újjávarázsolja az ember arcbőrét.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz koncsik #1097 üzenetére
A számítási kapacitásból eredő hátrányukat a Nintendo-konzolok szerintem egyre inkább le fogják tudni dolgozni, mert ahogy én látom, a szűk keresztmetszetet egyre inkább a megjelenítő eszközök fogják jelenteni. Sokaknál (mint nálam is) még FHD megjelenítő sincs, az UHD pedig még nagyon gyerekcipőben jár. Amíg az emberek tömegei nem bámulnak lényegesen jobb minőséget nyújtó megjelenítőket, addig a N szép óvatosan becserkészheti a Sony/MS duót hardver téren. A mikrochipek árai elég meredeken tudnak esni az évek haladtával, de a megjelenítők árait nem lehet egy bizonyos árszint alá továbbnyomni. Szerintem várható némi kiegyenlítődés, de legalábbis közelítés e téren a jövőben.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz koncsik #1100 üzenetére
A D3-t csak videón láttam, de nekem sem tűnt nagy durranásnak, a második résszel viszont ki tudja, hányezer órát játszottam. Azt még a közelmúltban is elővettem egy kis hentelésre. A SMW nekem is az elsők közt lesz, amit újra végigtolok majd. Klasszikusok bármilyen platformon születhetnek (PC-n is van jópár jelöltem), de a N engem is visszacsábít így sok év után is. Remélem, most is kiötlenek majd valamit, amivel megszabadíthatnak nehezen összekuporgatott forintjaimtól.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
A cikk szövege:
TOKYO— Nintendo Co. has begun distributing a software development kit for its new NX videogame platform, people familiar with the matter said, suggesting the company is on track to introduce the product as early as next year.
The kit is used by third-party software developers to modify existing games for the platform or create new ones. Videogame console makers such as Nintendo like to have popular game titles ready when they start selling new devices.
Nintendo’s current flagship products are the Wii U, a console typically used in the living room, and the portable 3DS device. Both have been out for several years, leading analysts to predict that the Kyoto-based entertainment powerhouse will move fairly swiftly to bring out the NX.
“We are increasingly of the idea that Nintendo might launch the NX in 2016 because of the softness of 3DS and Wii U,” said David Gibson, an analyst at Macquarie Capital Securities.
A Nintendo spokeswoman said the company plans to disclose details of NX next year.
Square Enix Co. said in July that it planned to make the latest version of its blockbuster role-playing game Dragon Quest for the NX. That version, called Dragon Quest XI, is also planned for the 3DS and Sony Corp.’s PlayStation 4.
The exact shape of the NX hardware isn’t yet clear. People familiar with the development plans said Nintendo would likely include both a console and at least one mobile unit that could either be used in conjunction with the console or taken on the road for separate use. They also said Nintendo would aim to put industry-leading chips in the NX devices, after criticism that the Wii U’s capabilities didn’t match those of competitors.
Nintendo’s former president, Satoru Iwata,said in March that NX “is a platform dedicated for videogames.” Mr. Iwata died in July, and his post was assumed in September by Tatsumi Kimishima, a former banker who served as one of Mr. Iwata’s top lieutenants at Nintendo.
Mr. Kimishima is expected to carry forward the strategy of Mr. Iwata, a legendary figure for many videogame fans. In the months before his death, Mr. Iwata laid out plans to put Nintendo characters in games for mobile devices under a partnership with DeNA Co. and made a deal with amusement park operator Universal Parks & Resorts, which is part of Comcast Corp.
“Nintendo is no longer just a traditional videogame company,” said industry veteran Hirokazu Hamamura, a director at Kadokawa Dwango Corp., which publishes magazines about videogames.
Szerintem ha csak most osztogatják még a fejlesztőeszközöket, abból jövőre még nem sok minden lesz. Az több mint valószínű, hogy következő évben megmutatják, de ebből inkább 2017-re lesz valami énekeshalott.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz koncsik #1133 üzenetére
Ez a nyolcadik konzolgeneráció már majdnem utolérte azt a szintet, ahol az egészséges felső határ húzódik a tartalom-megjelenítés terén. Akkor lenne pontosan ott, ha 720p/900p 30 fps helyett minden játékot FHD-ban tolnának 60Hz mellett. Ha csak annyival lenne az NX erősebb, hogy ezeket tudná (de egyébként szkeptikus vagyok kissé ebben a témában), akkor már az ideális konzolnak lehetne nevezni. A következő generációs ugrás a 4k lenne, de ez tömegméretekben még csak nagyon lassan terjed. A 4k tévék lassan fogynak az áruk miatt és hogy nincsenek még filmek rá, a monitorokat meg csak marha drága VGA-val lehet kihajtani. Talán a kilencedik generációban megcéloznak valami köztes megoldást, mint PC téren a WQHD felbontással, de egy FHD tévé azzal sem tud mit kezdeni, az ennél komolyabb panelek meg - ahogy írtam - messze nincsenek olyan stádiumban, hogy tömegméretekben megérje komolyabban fejleszteni rájuk. Ez a generáció így is arról szólt, hogy folyamatosan tologatták a megjelenési dátumokat és sokszor nem is az lett a vége, amit vártak volna a játékoktól, szóval ha hardveresen fel is zárkózna a megjelenítő-piac a feladathoz, még mindig ott van a játékfejlesztés kérdése. Nagyobb felbontáshoz sokszorta nagyobb erőforrások kellenek, az pedig pénz. Márpedig ezek a nyolcadik generációs FHD(mínusz) kaliberű játékok azt sejtetik velem, hogy emberi idő alatt (2-4 év) már ezek is minden tartalékát felőrlik a fejlesztőknek/kiadóknak. Nem tudom, mit fognak kitalálni a kilencedik generációhoz, de szerintem megmarad ez a trend, hogy kisebb lesz a lépcsőfokok közti különbség (PS3->PS4), mint ahogy az a hőskorban megszokott volt (NES->SNES->N64). Ha ez az új NX csak annyival tudna többet, hogy kiszolgálja a mostani Blu-rayre ráállított tévépiacot és folyamatos játékélményt biztosítson magas képfrissítés mellett, akkor az már több mint elegendő volna egy időre.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Hajime Tabata, a Final Fantasy XV rendezője szívesen dolgozna egy, a FFXV technológiájára és megoldásaira épülő Zelda-játékon. [link]
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz adalbert1 #1142 üzenetére
Mivel az UHD felbontása pont a négyszerese az FHD-nak, így elvileg minden zökkenő nélkül ki tudja nyújtani a képet. A 4k paneleket legyártani egy dolog, tényleg vannak egész tűrető árban is már, a meghajtásukhoz kell brutálisan erős elektronika, ez az ami a drága. Ha a PS4/XOne sem tudja a FHD-t 60Hz mellett, akkor egy 4k képes konzolnak legalább hatszor erősebb grafikai teljesítményre volna szüksége egy épkézláb 4k anyag kiküldéséhez. Ez egyelőre megfizethetetlenül drága volna egy konzolhoz. Egy high-end PC-t, ami úgy-ahogy megbirkózna a feladattal, fél milla alatt nemigen rakna össze az ember. Ráadásul a jelenlegi VGA-k sem különösebben erre a felbontásra lettek tervezve, még PC fronton is kell pár év, hogy ne csak a kőgazdagok játszhassanak 4k-n.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
A most futó pénzügyi év első fele (április - szeptember) 75 millió dolláros üzemi nyereséget hozott a cégnek, tavaly ilyenkor még veszteségük volt. Két érdekesség: a konzol eladások lebontásánál nincs a 3DS kategorizálva, amit talán már hivatalos megszüntetésnek is lehet értelmezni (csak találgatásokat olvastam eddig a 3DS megszűntéről). Másik, hogy a Wii U egészen magára talált tavalyhoz képest. Nem is annyira a konzol eladásai ugrottak meg, hanem a játékoké, mintegy harmadával a tavalyi hasonló időszakhoz képest.
Szerk: link lemaradt (nem a zöld sapkás, hanem a másik link).
[ Szerkesztve ]
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Wiki:
Michael Pachter is a video game, social media, digital media and electronics analyst with Wedbush Securities. He is also the Head of Research for the Private Shares Group, a Wedbush division which focuses on companies which have not yet gone public such as Facebook (pre-IPO) and Twitter. Pachter has an MBA & two law degrees.
Ez a Wedbush Securities alapvetően egy pénzügyi közvetítő cég és befektetési bank, Pachter pedig az idézett cikk szerint egy belső befektetői csoport feje (is), akik olyan cégekre fókuszálnak, amiket még nem bocsátottak tőzsdére (bár a cikk itt a faszbúkot említi ilyennek, de az már jó három éve a tőzsdén van - talán régi az anyag, vagy fasz volt aki szerkesztette). Pachter egy pénzügyi-jogi hátterű pali, aki valószínűleg jól ellátja a feladatát, ha eddig még nem tették ki a szűrét, de szerintem a videojáték-ipart mint olyat, nyugodtan hanyagolhatná.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Iwata utóda, Tatsumi Kimishima interjút adott a Nikkei gazdasági szaklapnak, melyben abbéli reményének adott hangot, hogy három éven belül túlszárnyalják a wii-ds éra alatt elért éves profitszintet.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Csütörtök este (23ó) Nintendo Direct!!! Sajnos én már rég aludni fogok...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest