Új hozzászólás Aktív témák

  • Norb79

    őstag

    válasz adalbert1 #14640 üzenetére

    Másik fórumról idézem az ottani hozzászólásom a témában. Annyi plusz infó, hogy pc-n ~400 órám van benne (minden achievement megvan), az 5. részben pc-n ~700 órám (minden acsi itt is), és iosen is benne van a 6. részben vagy 100-150 órám (~70%a van meg). Szóval az idézet:

    Beraktam, megvettem a plusz nemzeteket és kipróbáltam handheld meg tvre is kirakva és 9/10. Nyilván beleszántottam pár másodpercet már a témába pcn meg iosen is, szóval ezekhez viszonyítom a cuccot. A grafika egyszerűen lenyűgöző. Itt meg skyrimon látom, hogy azért ez a ppi elég szépet tud adni, ha igényesen használják. Mondjuk skyrimnél elég éles váltás volt a zárt térből kiérni a szabadra a részletekben, de még így is agyonveri látványban a Zeldát, ami vmi iszonyat gagyinak hat még mindig a növényzet szempontjából, de most ez mindegy, mert civ6ról van szó. Szóval szép, szerintem szebb is, mint 9,7es ipad pron. Nem értem hogy. iOSen ugye a pc-s touch irányítás van, aminek azért vannak gyerekbetegségei, de minimálisak, egyetlen ami talán zavaró, hogy ha a város fölött lévő két mező egyikére akarsz lépni vagy takarásban lévőre, vagy odébb kell húzni a térképet, mert messzire akarod küldeni az egységet (másik kontinensre át az inváziós erőket mondjuk), akkor zoomolgatni kell, vagy szakaszolni a dolgot, mert elveszti a kijelölt unitot. Na switchen ilyen nincs, mert rá lehet segíteni a kontrollerrel. Menük jól összerakottak, a gombok mindig mindenhova ki vannak írva, hogy melyikkel mit lehet csinálni, tényleg profi az egész interface touch meg kontrollerrel is. Egyetlen gond lehet hosszabb távon kontroller only irányításban, hogy sok funkció lépcsőzetes menükből érhető el, és azt mindig végigputtyogtatni uncsi lehet, ebből a szempontból jobb a handheld és a Touch, ott minden mindig direktben elérhető. Dockolva sose lesz, szóval ez pl engem nem érint.
    A másik, hogy azért látszik, hogy kevés a kraft. A pálya generálás úgy indul, hogy amíg tölt, addig van egy két bekezdéses szöveg, amit felolvas a narrátor. 6700k-n első bekezdés közepén már tudom nyomni a begint, iosen a második bekezdés közepén, és switchen végigolvassa aztán 10 sec hatásszünet és utána. Ez a végjátékra azért combos köridőket vetít előre. Ezért csak 9/10.
    Szóval ez azért erősen türelemjáték pc-n is, nagyon ütős pc-n is, de switchen ez csak fokozódik. Eleje pörög, de a vége lelassul keményen. És a lelassulás alatt azt értem, hogy lépsz, állítgatsz amit kell, next turn és nézed a homokórát, pcn is előfordul 10-15 másodperces köridő, iosen belefutok közepes mappon is 20 másodpercekbe, itt szerintem lesz perc feletti is. Utolsó 200 kör, az 4 óra. Az azért kicsit olyan mint a gyűrűk ura extended, hogy a mozis 1,5 órásból csináltak 4et, ami jópofaság, ha tetszik a hangulat meg megtalálod benne amit kell, de ha téged csak a gyilok része érdekelt akkor azért megkaparod a falat és az arcod közben 100x. Vagy mondjuk csinálsz vmit, olvasol, csetelsz, beszélsz az asszonyhoz és percenként 10 másodpercet játszol. Én anno így toltam civ2t, ma már ez azért kicsit felbasz, szóval leveszem kisebbre a mapot a hordozható kütyükön, itt még 1 óra alatt nem kísérleteztem ki, hogy a legkisebb vagy annál 1-2vel nagyobb map az élvezhető, vagy azért erős türelemmel a 4. szint is, de azt már kétlem az eddigiek alapján.
    Hát ilyen. Skyrim viszont odacsap keményen. Szerintem azt végig is pörgetem így végre, hogy megvan 3. platformra is.

Új hozzászólás Aktív témák