Új hozzászólás Aktív témák

  • ρσгτσ

    őstag

    válasz opr #8237 üzenetére

    90 -es években (még gyerekként) én már gépeket raktam össze, és volt is rá kereslet. Mi még a betárcsázós neten nevelkedtünk. :D Akkoriban már nagyon ment a gamer élet, mert voltak olyan menő kártyák is, mint a 3dfx Voodoo.

    Még a Pentium előtt. Vagyis...akkor is volt már Pentium 1, csak nálunk több éves csúszásban, mert elég drága volt építeni. Így inkább akkoriban 386, 486, 5x86 futott jobban.

    Kislemezeken, tömörítve cipeltük egymáshoz a játékokat. Mielőtt nagyon elterjedt volna a CD. Akkoriban már ugye Norton Commander is volt.

    2000 -es évek elején/közepén már rengetegen tolták a játékokat online is...és az való igaz, hogy felénk akkoriban kezdett megint ugrani a PC felhasználók köre. Amihez kellett persze technikai háttér is.

    Viszont előtte, már a 80 -as évektől könnyen hozzá lehetett jutni olyan gépekhez (nem PC), amivel szerintem elkezdődött egy korszak. Így már az a nemzedék is aktívan tudott játszani. A jugoszláv vagy csehszlovák piac is segített benne. :D

    Tehát az igaz, hogy lehet ezen vitázni mikor indult be igazán, de globálisan nézve a 80 -as vagy 90 -és évek óta már bőven felcseperedett egy-két korosztály.

    Igazából itt szerintem az lesz a kérdés, hogy milyen irányba tud bővülni a piac. Mert az utóbbi időben olyan tényezők is befolyásolták az eladásokat, mint a COVID. Egyrészt az otthoni szórakozás, másrészt a home office miatt is.

    Szerk.:
    Jah és a 90 -es években volt már nálunk a suliban számítógépes oktatás, bár ez lehet nem volt annyira jellemző...fogalmam sincs. Rendes iskolai óra keretében. Nem fakultatív módon.

    Na meg a Terep 2 nagy menetelése is a 90 -es években kezdődött. :D

    [ Szerkesztve ]

    ZX Spectrum - Commodore 64

Új hozzászólás Aktív témák