Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csoki9019
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám vizsgaidőszak elején, és nagyon nagy szükségem lenne a PC-mre. Régebben is csinálta, nem tudtam mitől, megjavult, de most nem akar indulni.
Régebben ha szétkaptam kipucoltam összeraktam, és be akartam kapcsolni, elindult felpörög, a monitor be sem kapcsol, 5-8 sec után lekapcsol, vár 2-3 secet, majd újra bekapcsol. És ezt csinálja ciklikusan. Ilyenkor újra szétszedtem összeraktam keresgéltem nem e rövidre zárja valami, semmit nem találtam, aztán egyszer csak működött, majd fél év múlva a következő takarításnál megint eljátszotta.
Mostanában azt vettem észre, hogy ha bekapcsoltam, 10-15 sec után jött csak be egyáltalán az alaplapnak a kezdő képernyője. És most megint, bekapcsol kikapcsol bekapcsol kikapcsol...
konfigom: Gigabyte GA-EP45-DS3 5éves alaplap
CSX 4gb 800mHz ddr2 3 éves
GTX 460 1GB videókártya 3 éves
core2duo e8400 5 éves
maxtor vinyó 5 éves
táp: Chieftec 500W 5 éves
Nagyon szépen megköszönném ha valakinek van étkézláb ötlete.
Ui: a proci húzva van kb 4 éve, nem tudom lehet-e hozzá köze. -
csoki9019
csendes tag
válasz quailstorm #22423 üzenetére
5 éves chieftec gps-500AB tápom van. Arra tippelsz hogy azzal lehet a baj? És az csinálhat olyat, hogy késik a boot(10-15sec-et), a power gomb után
-
csoki9019
csendes tag
válasz quailstorm #22434 üzenetére
Értem. Igyekszem ismerősöktől beszerezni működő hardvert hátha ki tudom szűrni, de elég nehéz szerezni.
Elindult sikerült egy win7 et rádobni, de most olyat is csinált, hogy nem kapcsolt be a monitor, viszont a win belépő hangját hallottam Ez még mindig utalhat tápra, remélem videókártyámnak nincs baja, most jár le a garia -
csoki9019
csendes tag
válasz Buci21 #22600 üzenetére
Sziasztok!
Játék közben egyszer csak piros zöld kék kisebb nagyobb kockák jelentek meg, majd újraindult a gép, első újraindulásnál több helyen zöld csíkok voltak, majd egy kékhalállal(valami 0x00000016 körül lehetett) végződött. Azóta ha bekapcsolom nem indul el semmi, monitor készenléti állapotban, majd 20 sec után kikapcsol, 2-3 sec után újra bekapcsol.
Kis megerősítésre lenne szükségem, hogy a videókártya döglött-e meg, mert szerintem az, vagy lehet-e máshoz is köze.
(A napokban félrediagnosztizáltam másik gépen egy dvd olvasó hibát, közben csak a catalist driver szált el és feleslegesen vettem egy dvd írót.)
Köszönöm előre is a segítséget! -
csoki9019
csendes tag
válasz quailstorm #23088 üzenetére
Quailstorm
Most nagy nehezen elindult, kaptam egy 0x00000116 os hibát elvben driverrel lehet gond, de szerintem kártya is mert vízszintes zöld csíkok jelentek meg a képernyőn, változtatják helyüket, néha eltünnek, ha fehér a háttér A kurzor mozgatásával radírozom a hibákat, de elég hamar visszajön Visszaállítás sem segített, nincs más tippem, lehet kap egy win reinstallet. Ha az sem megy valahonnan be kell szereznem egy működő kártyát :S[ Szerkesztve ]
-
csoki9019
csendes tag
válasz #10726912 #23091 üzenetére
Egyedül a bekapcsolás utáni PCI Devices Listing fázisban tiszta a képernyő. Normál üzemmódban driver nélkül rossz a kép, tele van hibával, a háttérszíntől függően változik a pixelek színe. Ha drivert rakok fel ujrainditáskor kékhalál, így már fullhd-ban akarja betölteni. Csökkentett módban is hibás a kép és a 640x480 as módnál szintén kékhalált kapok driverrel, annélkül pedig betölt de még mindig hibás a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700KF - Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC // i7 8700 // RTX 3070 // 16gb 3200MHz RGB ram // vízhűtés // SSD+HDD + Ajándék billentyű
- AsRock B550M, Ryzen5 5600X, RX 5700 XT 8GB, 32GB DDR4 3200MHz, 500GB Gen4x4 M.2, 500Gb HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest