Új hozzászólás Aktív témák

  • Komódnyúl

    csendes tag

    Sziasztok!

    Az alábbi problémám akadt, gondoltam hátha a profik, tapasztaltabbak tudnának egy pár tippet adni.

    Kb. egy hónapja, egy hirtelen, játék közbeni reboot után kezdődtek a problémák. Nem tudom hogy áramingadozás volt, vagy valami más, de azóta már többször előfordult. Bár nem ez a probléma, de feltételezem hogy ez lehet az okozója.

    A probléma az, hogy azóta egészen rendszertelenül, de lefagy a számítógép, általában ha éppen játékban vagyok. Nem indul újra, nem a monitor képe fagy ki, hanem eltűnik minden a monitorról,aztán a jó öreg hangyafocira emlékeztető kép marad a monitoron (éjszakai TV adások végén szokott ilyesmi lenni még évekkel ezelőtt, az analóg időkben), csak színesben, de a számítógép nem áll le.

    Memóriára tippeltem, szóval futtattam egy memtestet. Dual channelben tesztelve, hiba hiba hátán, egyesével hibátlan. Szóval vettem egy új pár memóriát.

    Egy darabig nem is volt semmi gond, aztán megint újraindult játék közben a gép, és azóta, bár ritkábban, de ugyanezt a hibajelenséget tapsztalom. Ebben az esetben, reboot után a gép hirtelen túlfeszültségre hivatkozott. Feltételezem ez vágta tönkre a memóriákat, amik a második hibajelenséget okozzák.

    Na most, egy pár memória árát már buktam, szóval elkezdtem azon gondolkodni hogy cserélek szinte mindent, új alaplap, tápegység, processzor. De ha a probléma nem valamelyik alkatrésszel van, akkor nem szívesen buknám el még több alkatrész árát.

    A konfigom az adatlapomon megtalálható.

    Ha esetleg valakinek van valami ötlete, azt szívesen venném.

    Előre is köszi a segítséget.
    A Nyúlon Túl

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák