Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gordon32
tag
Sziasztok! A napokban csereltem egy cpu hutot és gondoltam ha mar szet szedem ki is takaritom meg minden.Minden rendben is ment ma viszont bekapcsoláskor sipolt 1-et a gép kb 1,5-2 sec volt de minden mukodik jatekok is mennek.Mi lehet ez a hang? Biosban csak a ventik fordulatat és hiba jelzését alitgattam.
Előre is koszi!Üdv! Gordon
-
Vakegérke
félisten
válasz Gordon32 #32353 üzenetére
Szia!
"Biosban csak a ventik fordulatat és hiba jelzését alitgattam."
Lehet, hogy ebben van a poén. Talán a ventilátor nem azonnal indul, és ezt jelzi. Megnézheted, ha leszeded a ház oldallapját.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vargal380
csendes tag
sziasztok!
az alaplapom asus p8h61-m lx2
a proci i5 2130
a videokártya gtx 750 ti 2gb
4gb ddr3 ram
a táp pedig codegen/display 400w
a gép müködött eddig de egyszer csak kikapcsolt és most nem akar bekpacsolni.
kiprobáltam a tápot másik a alaplapon és müködött.
az alaplap a hibás sztem, megprobáltam másik bekapcsolo gombbal és 3 másik táppal de nem müködötta megprobáltam azt h clear rtcre rakom a jumpereket de nem ért sokat
mikor bedugom a tápot a konnektorba és megnyomom a bekapcsológombot akkkor csak egy pillanatra elindula a táp vagy a cpu hütö.
a válaszokat elöreis köszsönöm -
batman.
senior tag
válasz Szicskeee #32351 üzenetére
Igen, bitafter jól mondja. A VAIO-k nagy részénél egyébként erre a csatlakozóra van rákötve az ASSIST gomb is, ami indítja a windows újratelepítését a rejtett partícióról. Tehát, ha úgy döntesz, hogy próbálkozol, előtte húzd le a HDD-t.
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz Vargal380 #32357 üzenetére
A BIOS elemet is nézd meg, hogy nincs e teljesen lemerülve. Ha nincs és nem sípol egyébként, akkor az alaplap a hunyó.
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz Szicskeee #32360 üzenetére
"BIOS be kellene jojjon siman HDMI-vel is ugye?"
Soha nem próbáltam még...
Az egy komoly meló, hogy laptop alaplapot próbálsz elindítani topcover és kijelző nélkül, vga kimenet sincs is a laposon?
Az "Assist" indítása után is hasonló a felbontás mint a Bios, szerintem tökmindegy.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Szicskeee
tag
válasz batman. #32361 üzenetére
Igazabol egyik rokonomnak igertem meg, hogy faragok belole egy NAS-t egy I3 as sony csak betortek a kijelzot aztan szet volt szedve es a power gomb is eltunt most meg en szopok
Amugy van VGA kimenet de csak HDMI kabel volt keznel.
Venti szepen felporog, NumLock es CapsLock szepen valaszol. Csak kep nincs ramokat probaltam kicserelni + semmi pittyegest nem csinal.
[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz Szicskeee #32362 üzenetére
A "NumLock es CapsLock szepen valaszol" ez már egy félig megnyert csata. Csak van egy asztali gép a családban?
Csatlakozz a VGA kimenetre, ha nem BGA-s a gép, szépen ad majd képet.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
bitafter
csendes tag
válasz Szicskeee #32364 üzenetére
Eddig amiket próbáltam gépeket, azok egyike sem adott jelet HDMI-re egyből, vagyis a biost nem láttam sose még külső monitoron.
Szerintem szerezz egy merevlemezt bele, gondolom satas, és akkor már legalább haladsz, nem is nagy összeg. Vagy szerezz egyet tesztként.
Még azt próbálhatod meg, ha van benne cd hely, hogy beraksz valamilyen oprendszer telepítőt, vagy live rendszert, ha feláll, akkor rendben vana cucc, és ha kép nincs is, tudod, hogy csinál valamit, mert hallod. Vagy hasonlót tudsz pendrve-val is.
[ Szerkesztve ]
-
bitafter
csendes tag
válasz Vargal380 #32357 üzenetére
Az a táp ipari hulladék. valami minőségivel próbáld ki a gépet, mert simán vihet egy ilyen táp mindnt a gépben. Ha az alaplap adta meg magát, akkor az is 90%-ban a táp okozhatta.
Ha tápcsere után semmi, akkor írj. Előtte még megpróbálhatod azt, hogy nem a ház bekapcs gombjával indítod, hanem egy csavarhúzóval, hátha az rossz. Ha az sem, akkor gyere vissza
-
batman.
senior tag
válasz Szicskeee #32370 üzenetére
Nem tudsz szerezni a telepítés idejére egy kölcsön monitort?
-
batman.
senior tag
válasz bitafter #32372 üzenetére
Szerintem egy tv-re próbálja rákötni, hdmi kábellel. Ha jól értem. Csak a telepítés idejére van szüksége megjelenítőre.
-
batman.
senior tag
válasz bitafter #32374 üzenetére
Van az alaplapon VGA csatlakozó, a #32362 -ben azt írta. Gondolom monitorja nincs.
Az ubuntu is HDMI -n lett megjelenítve.[ Szerkesztve ]
-
bitafter
csendes tag
válasz batman. #32375 üzenetére
Jogos, elnéztem Azt írta, hogy HDMI kábel volt csak kéznél. Akkor VGA-val kéne megpróbálnia.
Valamiért azt hittem, hogy a kimeneteken nincs kép, nem csak HDMInél. Ezért gondoltam arra, hogy akkor a laptop gyári kijelzőjének a helyére tenni egy csatlakozót, amivel tuti lenne kép, ha működőképes a cucc.
-
batman.
senior tag
válasz bitafter #32376 üzenetére
"a laptop gyári kijelzőjének a helyére tenni egy csatlakozót, amivel tuti lenne kép" ehhez azért kell egy masszív elektronikai tudás, nem elég hogy volt már páka valaki kezében.
VGA-val kéne próbálni.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Szicskeee
tag
válasz batman. #32377 üzenetére
Nem voltam itthon mar tegnap, szoval probaltam sima vga-n is de ugyan ugy semmi.
Amugy lehet rosszul csinalok valamit, ezt irtam ki win32diskimagerrel NAS4Free-x64-LiveUSB-10.2.0.2.2545.img a HDD-re.
Ha minden igaz akkor ez magatol elindul es legalabb IP-cimet kellene lassak a router listajaban de nincs semmi.
[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz Szicskeee #32379 üzenetére
Azt írtad az ubuntu elindult. Sata portra kötött merevlemezről indult és a HDMI-n adott képet?
Ha igen ugyanezt az állapotot kellene elérned VGA kábelen. Jól gondolom, hogy egy TV-n próbálkozol?
Ha VGA-n van jel, akkor a bootmenü-t kellene előhoznod. HDMI-n én még nem láttam BIOS-t, de VGA monitorra szokott képet adni ilyenkor is minden lapos. Ez viszont típusfüggő a VAIO-kon, van amelyiken az Assist indítja, van amelyiken valamelyik funkciógomb. Olvass utána a tiédnek melyik indítja. Ha megvan a bootmenü akkor nyertél.
A billentyűzet hozzá való, és ki is próbáltad az ubuntu indításakor?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Patrick76496
őstag
Üdv!
A gép: Intel Dual Core E5300, ATI HD4670, 2GB (1+1) DDR2 RAM, 1TB Seagate 7200RPM HDD. Az alaplap ASRock G41M-S. A táp egy 300W-os Dana ATX300A. A gépben minden alkatrész legalább 7 éves, az egyedüli új elem a HDD, ami decemberben lett véve.
A legtávolibb előzmény ez lenne, de mivel már megoldódott, ezért kétlem, hogy ez okozná a problémát.
Miután ez megoldódott, kihúztam mindent a gépből, hogy felszereljem az oldalát, utána megint összeraktam. Induláskor a monitor (fekete CRT-s Dana, a típusa kérdéses) nem kapott jelet, hiába mozgattam meg a VGA kábelt. Korábban kivettem az egyik RAM modult a gépből, hogy megnézzem milyen van benne (bővíteni szeretnénk), bár nem hiszem, hogy ez lenne a gond.
Most nem indul el a gép. Benyomom a gombot, pár másodpercig megy, majd hirtelen leáll. Majd magától beindul, megint leáll, és így tovább. Kicsit olyan, mintha nem kapna folyamatosan áramot, én a tápra gyanakszok. Szerintetek mi lehet vele a gond?
Előre is köszönöm a válasz(oka)t!
"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
Tim82
félisten
válasz Szicskeee #32379 üzenetére
Alternatív ötlet: lehet, hogy valami ilyesmit kellene neked is csinálnod. [link]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
batman.
senior tag
válasz Patrick76496 #32381 üzenetére
Szia!
Ha a slot 1 -ből vetted ki a ramot és nincs rendesen a helyén akkor jogosan morcos a gép, de ilyenkor sípolással szokta jelezni, mi a baja.
A tápot nem szívesen látnám saját konfigban, de jelen esetben valószínüleg nem az okozza a problémát.
Nem sípol a lap?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Patrick76496
őstag
válasz batman. #32383 üzenetére
Köszi a választ! Szerintem rendesen visszahelyeztem, mert rá bírtam pattintani a 2 végén lévő kis rögzítő cuccokat és egy magasságban van a másik rammal, amihez nem nyúltam.
Lehet nem a legjobb, anno nem én raktam még össze a gépet. Ahhoz képest egész sokáig bírta (ha most feladta), az is lehet, hogy még az alaplapnál is régebbi. Ha igen, akkor olyan 10-12 évre tippelem (az eredeti gép 2003-ban lett véve, bár emlékeim szerint már lett cserélve benne táp 2003-2007 között).
Amúgy nem ad ki semmi sípoló/csipogó hangot, ami hibára utalna. De szerintem ha lenne azt sem tudná lejátszani, mert hamarabb "elveszti" az áramot.
-
batman.
senior tag
válasz Patrick76496 #32384 üzenetére
Vedd ki ugyanazt a ramot, a bepattintáskor a egyik oldalt 110% a másikat 90% nyomd, ha bepattant az egyik, nyomd erősebben a másik oldalt. Lenne az ötletem, ha a ramra utalna a sípolás, szerintem nem töltődik be a bios, minden alaplapi tápkábel rendesen fenn van?
-
batman.
senior tag
válasz Patrick76496 #32386 üzenetére
Örülök, hogy megoldódott.
A tápot én viszont lecserélném a helyedben, vagy legalább tennék rá egy MAXX túlfeszültség védőt.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Szicskeee
tag
válasz batman. #32380 üzenetére
TV-vel probalkozom de monitoron is probaltam vga-val de semmi.
Kiprobaltam, hogy 1 masik laposba betettem a HDD-t telepitettem ra egy Nas4Free-t eljutottam webgui-ig utana kiszedtem atraktam de semmi. Routeren sem latom az IP-cimet. Probaltam Ip configot vakon (2es + enter enter enter vartam de semmi.)
Utana ismet Ubuntu-t tettem a HDD-re. Siman bebootol kiprobaltam, az USB-ket, LAN-porto billentyut mindent es ment.
Ezek utana megneztem, hogy mit reagal az ASSIST gombra. Elinditom ASSSIT gombal, igy nem bootol az ubuntu gondolom bejon a menu, de probaltam F8 F10 F11 F12 ot hatha valamelyk az USB boot de semmi.
F2vel azt hiszem belep a biosba (olvastam kullfoldi forumon h ki kene kapcsolni a kulso videokartyat) de hiaba lepek be foggalmam nincs h nez ki a vaio biosa(sose lattam meg ennek a modelnek).
Mostmar arra a szintre jutottam, hogy vegso megoldaskent felrakok vmi oprendszert es virtualizaolok egy nas4free-t ...
Kezdek kifogyni az otletekbol..
[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz Szicskeee #32388 üzenetére
Én tennék egy próbát Tim82 megoldásával.
Keress egy ugyanilyen laptopot eladó notebookok között, vagy adj fel hirdetést kinek van pont ilyen. Ha sikerül megfűznöd a tulajt, simán elnavigál a Biosban.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz Szicskeee #32390 üzenetére
Lehet érzi, hogy változás történt a konfigban, és vár egy F1 megerősítésre.
-
-
TheProb
veterán
válasz TheProb #32334 üzenetére
+ infók:
Mindig ugyan az a belső HDD tűnik el, ezt most megpróbálom átdugni annak a hdd-nek a portjába amelyik nem szokott eltűnni, mert persze hogy az száll el ami fontosabb lenne.
+Van, hogy szó nélkül kikapcsol/újraindul a gép. (lehet, hogy BSOD-ot dob, ez még nem tisztázott)"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
A szüleim gépével lenne probléma.. Egy ideje produkálja már a bajokat, mostmár olyan szinten újraindul, hogy be sem tölt rajta a rendszer. Még a biosban is újraindul. Ki lett már cserélve benne a táp, winchester de szintén.. Megmenthető ez valahogy? Proci: intel pentium dual core e6600, integrált vga, 4 giga ram, az alaplapot sajnos nem tudom megmondani, a bios verzió: G41M-VS3 P1.40.Mi segíthetne ezen a gépen? Windows 10 volt rajta azóta amiota megjelent, és nagyon jól működött vele.
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Patrick76496
őstag
válasz batman. #32387 üzenetére
Lehet azt kéne. De ezt hova kell beszerelnem? Magába a tápba vagy a táp és a hardverek közé?
- - - - - - - - - -
Amúgy eltűnt az egyik probléma, most jött a másik. Nem tudom, hogy fel akarja-e adni már fél év után az új vinyó, de a Win 10 állandóan panaszkodik, hogy javítsam ki a hibás szektorokat, a Win 7 meg indulásnál megint kiakad és utána indítja a checkdisket. Csak tudnám mi baja lett ennyi idő után... Érdekes módon a HDD Sentinel azt írja, hogy semmi baja a merevlemeznek.
-
-
batman.
senior tag
válasz Patrick76496 #32397 üzenetére
Csak rá kell dugni a tápra. Ha "megszalad", az lesz az egyetlen alkatrész ami tönkremegy, meg a táp természetesen.
------------------
A hibás szektorok az nem feltétlenül fizikai hiba, CHdisk majd kijavítja (remélhetőleg).Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz TheProb #32398 üzenetére
Ennyi információ kevés a hiba beazonosítására.
A "90%, hogy a deszka adta meg magát" -nál én sem tudok pontosabb választ adni.
Esetleg megnézném a proci hőmérsékletét Biosban.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Subaru topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okos Otthon / Smart Home
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Mikrotik routerek
- E-book olvasók
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- minigép/ i5 6500T 35W/ Dell 3050 micro/ garancia/ ingyen foxpost
- minigép/ G4400T 35W/ 8GB DDR4/ 128GB SSD/ Lenovo M700 Tiny/ garancia/ ingyen foxpost
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest