Új hozzászólás Aktív témák

  • MrZed001

    tag

    válasz Rolly #6416 üzenetére

    Mindenképpen kell hozzá inverter. 200 eFt körül van 5 kW-os (egy 2-3kW-os meg 100-170 eFt ... szóval ezen nincs értelme spórolni, max ha kisebb 12-24V-os rendszert építesz).
    Ráadásul Online (dupla konverziós) UPS-ként tud üzemelni sok MPP inverter, azaz 0ms átkapcsolási idő, saját maga által generált folyamatos szinusz hullámmal (azaz tök mindegy milyen zajos és frekihibás bejövő 230V).
    UPS-ekbe igen kicsi inverter, igen béna sz-r kerül, és savassal ellentétben lítiumnál pontos töltési feszültség kell. Ezért is tilos keverni savas és lítium aksikat.
    És igen, BMS is kötelező hozzá (1-200$). Persze lehet csúcsbalansz, aztán fél évig biztos nem mászik el ... de biztonsági okokból mindenki kötelezőnek tartja BMS-t, én is.
    A lítium nem játékszer, iszonyat energiasűrűséggel tárol: https://youtu.be/Qzt9RZ0FQyM

    35-40 fok még ok, de 55-60 fok fölé nem jó ha melegednek aksik.
    És ha nagy teljesítménnyel veszel ki belőle, vagy töltöd, akkor melegednek. (ok itt 1C az 48V x 280A / 230V = 58A ... hát ennek még a felével 30A 5900W se nagyon tud az ember kivenni belőle :D )

    Viszont erre már nem csak a keringetőszivattyút, de a hűtőt, PC-t, TV-t, légkondit, meg a teljes házat rá lehet kötni :D
    Nekem átlag napi 12-18 kWh körül van a teljes ház napi fogyasztása :D szóval ha nem kötök rá napelem, akkor is majd egy komplett napig ellátná a teljes házat.
    És az is csak 1/24C merítési tényező lenne neki, még csak meg se izzad aksi :D
    Napelemmel meg ... végtelen

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák