Új hozzászólás Aktív témák

  • gorbep

    senior tag

    válasz sakal83 #37009 üzenetére

    A logikát nem értem.... megszűnnek a cégek, mert 10x annyi munka van? Ne már... osszák be. Vagy időben nyújtsák ki, vagy az extra bevételből tartalékoljanak arra az időre, amíg nem lesz megrendelés. Csak valahogy ez errefelé nem divat. Mert ez egy kis előrelátást igényelne... Ja, hogy most le lehet kaszálni a piacot, bezsebelni sok százmilliót, aztán dobni a céget, alkalmazottakat, és elmenni Hawaira nyugdíjba... (ennél már csak az lenne aljasabb, ha beszednék az előlegeket és meg se csinálják a rendszereket, csak dobják a céget... remélem nem adtam senkinek ötletet :( )

    Nekem ez már a 2. PV projektem, az első 2014-ben készült, egészen barátságos módon, a mostani viszonyokhoz képest. Villanymérnökként úgy látom, hogy ha van a rendszered szerelésével probléma, az pár héten, max. hónapon belül jelentkezni fog, ha nem, akkor szerintem egy kb 10 éves időtartamra magától megy a rendszer. Ha jó az invertered, akkor ez akár 20-25 év is lehet. (már csak ezért is kerülném az olyan invertereket, amikről fél éve még csak nem is hallottam.. ;) ). Szóval ha jövőre eltűnik a céged, nagy hátrány nem ér. Különösen, hogy most is azt látom, hogy a kivitelezőre nem nagyon számíthatsz. Most is tojik a fejedre, szerinted miután készre jelentette a rendszered és megkapta a pénzt, majd hirtelen gondos, kommunikatív partnerré válik, amikor még most se képes felvenni a telefont, és vissza se hív, amikor egy paprikás ügyfélnél emiatt akár bukhatja is a projektet? Egy ismerősöm úgy felhúzta magát, hiába mondtam, hogy rosszul is elsülhet a dolog... Küldött egy tértivevényes levelet, hogy mivel a szerződésben szabott határidő lejárt, 8 napot ad a cégnek a rendszer felszerelésére és próbaüzemére, ellenkező esetben másik kivitelezővel fejezteti be a rendszert... persze nem jött válasz... elég tökös volt hozzá, és tényleg keresett másik céget, aki jó pénzért soron kívül felszerelte és befejezte a már leszállított rendszerét, és polgári peres úton követeli a szerződött kivitelezőn a rendszer befejezésének felárát... jó esélyei vannak.

    A garanciát az eszközökre a gyártó, vagy az importőr vállalja, nem a kiviteleződ. Sok esetben még az is megvonja a vállát, vegyél újat... nem egy példa van rá...

    - Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......

Új hozzászólás Aktív témák