Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
lszlogal
senior tag
-
lszlogal
senior tag
6-7,5 Mbit a HD. Szerintem H.265, H.264-el IPTV szolgáltatást indítani öngyilkosság. Az SD stream 2,5 M körül mozog.. A minősége teljesen jó, kellemes csalódás volt számomra. A felvételek és a műsorvisszanéző bitrátája is ugyanez (ugye Cloud alapú rögzítést használnak. Részletes beszámolót estefelé írok.
-
lszlogal
senior tag
válasz Hegyirabló #55856 üzenetére
Gyakorlatilag is. A T. kénytelen volt bérbeadni a hálózatát a vodának azokon a területeken, ahol T. monopólium van, mert különben a GVH szép bírságot szabott volna ki rá a másik szolgáltató kiszorítása miatt.
-
lszlogal
senior tag
Vodafone TV bekötés menete:
A 1270-es telefonszámot tárcsázva a 6-os menüpont alatt rendelhető meg a szolgáltatás. Miután telefonon szerződést kötöttél, néhány napon belül hívni fognak a Magyar Telekomtól időpontegyeztetés végett, hogy mikor jöhet behúzni az oszlopról a légkábelt (mivel a vodafone T. hálózaton szolgáltat, ezért ők, vagy az alvállalkozói fogják behúzni a koax / optikai kábelt, attól függően hogy a területeden mi érhető el ). Közvetlenül utána hív a Vodafone is időpontegyeztetés végett. Nálam úgy zajlott le az egész, hogy ugyanarra a napra volt időpontja a T-snek, és a Vodásnak is. Csak az egyiknek 8-10 óra között, a másiknak 10-12 óra között. Modemet / ONT-t a vodás hoz, a vodafone saját szoftverével. Elhúzzák az UTP-t a TV boxokhoz, és kb. ennyi volt a szerelés. A végén egy mobilon ujjbeggyel aláírsz, és ennyi. A szerelő ismerteti a szolgáltatást, megmutatja a box minden csínyját-bínyját.Az árakról egyébként a szerződésben lehet tájékozódni, mindenekelőtt el kell olvasni, mert vannak benne érdekes dolgok.
Vodafone TV rövid beszámoló:
Őszintén megmondom, kellemes csalódás volt számomra. A bejövő koax végére tettünk az alvállalkozóval egy osztót, arra csatlakozik a Vodafone által beüzemelt Sagemcom Fast 3686 V2 modem (a másik kimenetére pedig a Telekomos).
A szoftver koppra ugyanaz mint a Telekomé, semmi extra. Még nem bugtesteltem, de biztos akad benne bőven.Egy tenyérnyi nagyságú Sagemcom boxot kaptunk, melynek a hátoldalán van egy 12V DC bemenet, egy DVB-C bemenet, egy ethernet csatlakozó, illetve egy HDMI kimenet, egy USB csatlakozó, melyből a DVB-C tuner és az USB tiltva van. Se scart, se jackes AV csatlakotó nincs rajta.
A távirányító egy kissé nehéz, és nehéz megszokni a gombok elhelyezkedését. De használható.
Akkor egy kicsit bővebben a szolgáltatásairól:
Indítóképernyő, amit nem tudok kikapcsolni:Egy dolgot hiányoltam a Telekom IPTV-ből: A csatornalista.
A fel-le nyil megnyomásával elérem a csatornalistát, és rá tudok kapcsolni egy adott csatornára. Amennyiben elérhető a visszanéző funkció a csatornán, akkor csak egyszerűen ránavigálok arra a filmre amit lekéstem, és lejátszom.
Timeshift: A timeshift a cloudban rögzül (csak bizonyos csatornáknál, a többségében igen), így órákat is vissza tudok tekerni a box üzembe helyezése után.
Csatornalista:Menürendszer:
Szerintem kissé átláthatatlan menürendszere van (nekem annak tűnt elsőre), elég furcsa volt elsőre. Az EPG például csak a menüből érhető el, ami egy kis kényelmetlenséget okozhat.
A listás menürendszer nekem sokkal jobban tetszik.EPG:
Felvétel:
Az adott film akkor is rögzül, ha a box nincs áram alatt (Cloud). Ha elindult a kedvenc filmed, a felénél jársz, rákattintasz a rögzítésre, akkor nem onnantól kezdi el rögzíteni ahol megnyomtad a gombot, hanem az egész film rögzül az elejétől. Vagyis csak belerakja a felvételek mappába. Összesen 90 óra felvétel lehet, és 90 napig tárolja a rendszer azt. Ha megtelt a tárhelyed, akkor automatikusan törlődnek a régebbi felvételek. De be lehet állítani, hogy miket ne töröljön ilyenkor.
Nem lehet beállítani hogy az EPG-hez képest mikor indítsa el a felvételt. A film kezdete előtt pár perccel elindítja, és akkor fejezi be, mikor vége a filmnek. Ha van 20 perces csúszás, akkor 25 perccel többet vesz fel.Beállítások menüpont:
Igazából egész sokmindent be lehet rajta állítani, manuálisan frissíteni (frissítést keresni) az os-t, stb. Alap dolgok, amik a Telekom TV-nél is megtalálhatóak.
A kedvenc opcióm: a deep standby, és a kikapcsolás időzítő.
Kikapcsolás időzítő: Ha X ideig nem nyúlsz a távhoz, akkor standbyba kerül a box.
Standby: a háttérben fut rajta az os
Deep standby: leáll az os, és kilövi a LAN portot, csak az infra működik, és egy piros LED világít rajta
Ha a standby módot deep standbyba állítom, kikapcsolás után 10 perccel kerül deep standby módba, hogy ha véletlen kapcsoltad ki, ne kelljen megvárnod a boot időt. Ami kb 15-20 másodperc.
Minőség: 6-7Mbps-el küldik le a HD streamet, ami szebb mint a Telekom 10Mbps-e. Az SD stream pedig 2-2,5Mbps-el ketyeg.Amiből van HD stream, akkor abból nincs SD
Van rajta youtube és amazon prime app, hamarosan kerül rá egy app store, amiben lesz netflix,s tb. A box támogatja a 4K-s felbontást
Vodafone TV mobilapp: Semmi extra, lehet benne felvételt, sorozatfelvételt időzíteni, visszanézni. Illetve ott is működik a timeshift, és a műsorvisszanéző. Úgy tekergetsz benne, mint egy sima VLC video playerben.
A TV adásokat pedig mobilról is rá lehet küldeni a boxraegy előfizun 4 mobil lehet, abból kettő használhat streamet
Hibajelentés, hibakezelés, javítás:
Hibát jelenteni ugyanúgy a 1270-es telefonszámon a 6-os menüpont alatt lehetséges. Amennyiben nincs szolgáltatás, előzetes kivizsgálás után küldenek szerelőt. Ha nem vodafoneos hiba van (ha a T. hálózatában vana hiba), akkor küldenek egy Telekomost is. Ha ő sem talál hibát, megint jön a Vodafoneos. Ha a Vodás sem talál megint, akkor jön egy közös kiszállás (ezt nagyon megcifrázzák sajnos, majd biztos találnak rá valami megoldást).Ilyen hibát 72 órán belül el kell hárítaniuk.
Viszont ha van szolgáltatás, és nem rendeltetésszerűen működik a box, akkor csak egy panaszt tudnak felvenni, aminek az elbírálási határideje 30 naptári nap.
Hogy mennyire ajánlom?
Ha maximum 3 TV-t szeretnél kiszolgálni vele, akkor teljes mértékben (ugye max. csak ennyi box lehet egy előfizetésen, ha több kell, akkor kell egy második előfizetés is). Adódhatnak problémák, mert még nagyon új, nincs még kiforrva ez az egész. De összességében nekem marhára tetszik, és jó irányba indultak el. A Vodás szerelő elmondása szerint a hibajelentésekkel foglalkozik a fejlesztőcsapat is.Na körülbelül ennyi, ha valamit kihagytam volna szóljatok
-
lszlogal
senior tag
válasz Hegyirabló #55873 üzenetére
Ha megadod a címed akkor kiírja az oldal 10.000 körül fizetek 2 boxért és 300mbps netért
-
lszlogal
senior tag
válasz Hegyirabló #55877 üzenetére
Igazából a Telekom sem olcsóbb. Na igen, én is sokallom
-
lszlogal
senior tag
válasz Hegyirabló #55879 üzenetére
Sima kábeltv. Van, akinek az kell. De ahoz meg Linuxos boxokat is lehet venni Én jobban szeretem a DVB-C-t mint az IPTV-t, mert azt csinálok a bejövő streammel, amit akarok. Egyébként a DVB-C drágább, mint egy IP/OTT TV kiépítése. Ha jól tudom, akkor a fejegységtől 40km-re tudják elküldeni optikán a jelet.. De ebben lehet tévedek. Az IP/OTT TV-nél meg van egy server pesten, és arra csatlakozik mindenki. Felcsatlakozik a box egy VLAN-ra, és kész.
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz Hegyirabló #55881 üzenetére
Privátban tudnék mesélni...
-
lszlogal
senior tag
válasz #75501312 #55898 üzenetére
Egyelőre csak Telekom területen elérhető. Nem ismerem a Horizon platformot annyira, de állítólag egy katasztrófa. A vodás szerelő szerint sokkal jobb. Pontos specifikációkat nem tudok, annyit tudok hogy egy Sagemcom box, amin Linux fut, azon belül egy chromium. Web alapú a tv szolgáltatás.
-
lszlogal
senior tag
válasz baloghgabor #56383 üzenetére
Azt megkérdezhetem, hogy pontosan milyen típusú készülékről volt szó?
-
lszlogal
senior tag
válasz Teal'C #66652 üzenetére
Szerintem most a csodás weboldalukkal vannak nagyon elfoglalva, olyan szuper, hogy mikor belépsz, akkor kiírja azt hogy "a fiókod többet tud", aztán fölé meg azt, hogy "váratlan hiba történt". Hát igen, többet tud basszus Ráadásul ugyanolyan reactjs mint a facebook, tehát tetűlassú. Én már elengedtem azt hogy nincs online fiókunk, pont emiatt már egy ideje csekken fizetem a számlákat. Fogalmam sincs hogy ezt így hogy lehetett összehozni, ekkora sz@rt még a Telekom sem csinál.
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
Én arra ösztönzök mindenkit hogy váltson vissza, mert ezen az oldalon én nem vagyok hajlandó online fizetést indítani. Ha nem működik, nem irányít át, nem íródik jóvá a tranzakció, akkor meg a bankhoz szaladgálhatok. Nem éri meg ezzel spórolni havi egy ezrest. Korlátlan vagyok minden téren, úgyhogy szükségem sincs az appra, és a fiókra. Most például be se tudok jelentkezni, mert olyan szuper. "hoppá, valami hiba történt"... Én már ezt elengedtem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 22 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest