Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Nintendo Switch
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- EAFC 25
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Cyberpunk 2077
- World of Tanks - MMO
- Azonnali játékos kérdések órája
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Xbox Series X|S
Új hozzászólás Aktív témák
-
patex1983
őstag
Ezen a képen alul láthatóak a gyári tartozékok:
ram sünik
feszültség szabályzóra sünik
távtartó 2db
hátlap
csavarokX
-
patex1983
őstag
Hát ezt sajnos passzolom, még nem tapasztaltam ilyen jellegű hőmérséklet problémát, minden esetre eléggé zavaró lehet, hogy állandóan a 105 fokot látod. Viszont, ha kézzel nem érzel forróságot a kártyánál, akkor szerintem csak hibás a hőmérő szenzor, de ne vegyél rá mérget, ez csak egy tipp...
Ram-sünik kérdésében is igencsak megoszlanak a vélemények valóban...Nekem amikor AC S1 rev2-m volt, akkor felsüniztem a ram-okat is, ha már egyszer ott voltak a bordák
Ártani biztos nem árt, próbáld ki, hátha javul a hőfok kijelzés is.X
-
Tothgera30
Ármester
Nem fér el a házba! Ezért írtam hogy laposat keresek, olyan Setsugen félét.
#4664 nrvn: Egy S1 REv.2-tőt a későbbekben is szinte bármelyik kártyára fel tudnád szerelni. Gondolom így vonzóbb, bár az L2 Pro sem rossz, de nagyobb kártyákat tuti nem bír el.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
nrvn
csendes tag
Aida-val valamiért nem tudtam megnézni a gpu hőmérsékletét, de expert tool-al megnéztem és alap helyzetben 42 fok körüli, egy rövid 3 perces FurMark után 68 fok-nál megállt, úgy hogy az utolsó 1 percben alig emelkedett 3 fokot a hőmérséklet.
Sajnos a ventit nem tudom állítani, nem engedi de így 30%-on is elég jól hűt így talán nem is akkor probléma -
nrvn
csendes tag
Gyárilag semmi nem volt rajta, az a kép amit beraktam egy full gyári darab semmi extrával.
Az új hűtő meg oldalra nem olyan széles így "kényelmesen" elférnek. A pirosra gond nélkül felmennének és el is férnének ellenben a sárgákra már nagyok. Kb 1 darabbal takarnék le kettőt, csak ha a piros részre teszem, akkor félek, hogy a sárgával jelöltek még annyi hűtést se kapnak mint az előtt... -
Horvi
őstag
Ráapplikáltam egy ventit amit találtam itthon csak az nem túl jó meg hangos is de amíg nem szerzek be vmi swifet addig ez is megteszi. Én egy 1200-ast gondoltam rá ami fix 800-on pörög. Az szerintem elég lenne rá. Vagy annál kicsit gyorsabb kéne?
Hello darkness, my old friend...
-
raus
aktív tag
ASUS GTX580DCU II vs Thermalright Shaman lappolva...
Hat elkeszült a nagy mü.
240, 360, 600, 1000-es papirt hasznaltam. Meg elötte a furogepbe fogtam csiszolotanyert es arra 120-as papirt tettem(tepözaras megoldas a Black&Deckertöl), a gepet rögzitettem es a Shamant mozgattam es azzal szedtem le a nagyjat, utana üveglap es papir szepen sorban. Egy hetig elszarakodtam vele, de ugy hogy csinaltam egy darabig aztan masnap megint kicsit. Nem lett tökeletes mert a sarkoknal kifele domborodik a talp de az a terület amit lefed a GPU ott pengevel nezve is sik es szep sima lett. Erdekes hogy nem tükrös lett hanem inkabb nagyon finoman szalracsiszolt hatasa van de tenyleg finom a felülete.
AS5-öt tettem a GPU-ra es a Shaman talpara is keveset, egyenletesen elkenve. Erzessel huztam meg a csavarokat.
Elötte azt mar beirtam ide hogy Tessmark 90 fok körül volt, Furmark 96fok es le is allitottam inkabb. Idle 42fok volt es Dead Island alatt 74fok volt.
Most ugyanazokkal a beallitasokkal de csak 1280x1024-ben mivel itthon csak CRT-m van. :default 1025mv / 782MHz/ 1564MHz / 2004MHz
TessMark 58fok
Furmark 68fok
Idle 32fok
Dead Island alatt pedig 55fok.
Szerintem ezek a höfokok rendben vannak. De az hogy egy közel 20.000Ft-os hütövel ennyit kelljen ganyolni meg mire hasznalhato lesz az nagyon nincs rendjen!
Na mindegy a lenyeg hogy müködik. Tuningot majd kesöbb.
[ Szerkesztve ]
-
raus
aktív tag
1088mV-on 900/1800/2200MHz-en gyakorlatilag nem emelkedik a höfok jatekban es 3DMark 06 es Vantage-ben. TessMark-ban 1fokot es Furmark-ban 2fokot. Valamint 1100-ra csökkentve a fordulatot sem romlik a hütes teljesitmenye. Ja es a VRM-ek höfoka stabil 65fok Furmark alatt. Hozza kell tennem hogy a gyari alu VRM borda talpat felcsiszoltam ugy hogy eltavolitottam a gyari eloxalast es utana tettem össze a gap pad-del.
-
Findzs
addikt
na az a helyzet, hogy az accelero s1 -et nem lehet rárakni egy gigabyte 7770 oc -ra, mert a mag a kártyán túl közel van a befogató lemezhez és az accelero bordája belelóg, meg lehetne oldani, hogy azt a lemezt leveszi az ember, de akkor meg a számítógép házat is meg kell buherálni, ki kell vágni a kártyahelyet elválasztó lemezt, hogy az accelero kiférjen a házon kívülre, nem nagy távolságról van szó kb. 6-7 mm ami túlnyúlna a vid. kártyán na meg a kártya rögzítése is kérdéses,
vagy még azt lehetne, hogy az accelero azon részéből levágni azt a pár mm -et, ami össze is jönne mert a hőcsövet nem kéne bántanina majd meglátom, hogy fog melegedni nyáron a kártya, szerencsére kevesebbet fogyaszt mint a 6770 meg a hűtője is jobb mint a batmobilos 8 cm -es volt, ennek 10 cm -es ventije van a borda kb. egyforma, persze le van korlátozva az amd szoftveréből a fordulatszám 30% -ra így semmi hangja nincs a kártyának és játékok alatt 50 fok, terhelés nélkül meg 30
azt tudom, hogy az 5770 -emen is a gyári hűtő volt leszabályozva és nem volt vele gond nyáron sem, igaz felment 70 fok fölé is a hőmérséklete
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
kromatika
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- Mára elég volt a reklámokból
- Gumi és felni topik
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest